Hur elarbeten muskelstimulering?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-21

Du behöver:
glasögon
. Tvål.
Vatten.

Vad är NMES?

Elektriska muskelstimulering, känd som Neuromuskulära elektrisk stimulering (NMES), är den process där muskeltonus och styrka är återställd till dem att gå igenom sjukgymnastik . NMES kan de i sjukgymnastik, som annars inte skulle kunna utöva på sedvanligt sätt, fortfarande utveckla muskeltonus genom att använda elektriska muskelkontraktion.

Hur machinary fungerar

NMES Maskinen fungerar genom att leda elektrisk ström från maskinen till muskeln på säkert nuvarande takt. Processen börjar med att självhäftande elektroder till motorn punkter önskad muskelgrupp eller muskel-system. Ratten på maskinen sakta in så att patienten kan känna ström flyter genom huden och in i muskeln. Ju högre inställning på ratten, desto snabbare muskeln kontraktet och koppla av. Processen fortsätter till en varierad tid beroende på hur stor av muskler i NMES försöker stimulera.

Hur muskler arbetar normalt

I de flesta människor, är muskler ton och styrka utvecklas genom att utöva muskeln fysiskt. Processen börjar med att hjärnan skickar en signal via ryggmärgen och nerverna i muskeln. Denna signal talar om för musklerna att expandera eller avtal. Eftersom musklerna fortsätter att expandera och krympa, börjar vävnaden att bryta ner. När din kropp slutar upphandlande muskeln, startas det automatiskt bygga muskelvävnaden upp igen. Muskeln kommer också att göra vävnaden starkare för att bättre möta sammandragningar i framtiden.

Hur muskler arbete med NMES

Med NMES, istället för din hjärna att skicka en signal till musklerna genom ryggmärgen, det NMES maskinen elektriskt stimulerar nerverna bifogas muskulaturen på motorn punkt. När nerverna stimuleras, orsakar de muskeln att expandera och krympa, ungefär på samma sätt som konventionella motion. Detta gör att de som inte har kunnat utöva på traditionellt sätt fortfarande få större styrka och muskelmassa.

Skäl att använda elektrisk muskelstimulering

NMES kan användas för en rad olika skäl bland annat ökad blod cirkulation till muskeln, avkopplande muskelspasmer, förebyggande av muskelatrofi hos patienter inte kan använda delar av sin kropp, förebyggande av venös trombos efter operation, och ökande rörelseomfång.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man bli friskare

Relaterade artiklar


 • om kortsiktiga sjukförsäkring
 • hur lätt menstruationskramper
 • hur bli gravid
 • hur man uppmuntrar bra beteende hos barn
 • hur man minnas bättre
 • hur du får din röst tillbaka och behandla laryngit
 • om hemorrojder
 • förlossningsteknik
 • hur man använder en bastu och en ångbastu ordentligt
 • behandla polycystiskt ovariesyndrom utan medicinering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com