Hur klarar män med håravfall?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-21

Acceptera håravfall

Manligt håravfall eller androgen alopeci, drabbar upp till 40% av alla män som inte fyllt 40, och upp till 80% av alla män över 55 års ålder. Män hantera denna förlust av sitt hår i ett antal olika sätt. Många män accepterar helt enkelt att de förlorar hår. Det är trots allt ett vanligt tecken på åldrande. De försöker inte dölja det, och att de inte klaga på det.

En del män inte bara acceptera förlusten av sitt hår, men omfamna det genom att helt raka håret av och "tappar hår" vid en ålder tidigare än om de väntade på sitt hår falla ut naturligt. Detta helt skallig titta anses vara tämligen attraktiva genom vissa kvinnor.

Kampen mot håravfall

Oftare män slåss deras håravfall, åtminstone i början etapper. Första kan de förnekar att de även förlorar hår. Sedan, när de inte kan förneka det längre, de börjar att försöka dölja håravfall, genom att bära hattar, kombineras håret på ett sådant sätt att de kala fläckar döljs, eller ens ta till sig en tupé. Vissa män försöker färga sitt hår, och hoppas att om den kvarvarande hår är färgat, kan det se mer omfattande. Andra låter håret de har växa lång, ibland samla upp det i en hästsvans där bak.

Behandla håravfall

Ett annat sätt män klara av håravfall är att försöka behandla eller hejda förlusten. Vissa män kan försöka okonventionella metoder för att stoppa håravfall, som akupunktur, örter, eller ens nya sovställningar. Andra män kan använda populära produkter såsom Rogaine, som hävdar att stoppa håravfall i början stadier. Män kan också delta i en grupp som Hair Club for Men, som hävdar att tillhandahålla inte bara hår ersättare, men även restaurering och även transplantationer hår. Priserna för dessa tjänster varierar från $ 250 till över tusen dollar. Vissa män går rakt på den kirurgiska möjligheten att ha håret tas från andra delar av kroppen och "ansluten" i sina hårbotten. Framgången för sådana behandlingar som nämnts ovan varierar kraftigt.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:sätt att bli av med finnar & akne

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska smärta från artros
 • Hur du tar hand om dina fötter på vintern
 • biverkningar av Xanax på ofödda barn
 • vad är DHT?
 • är bensoylperoxid säkert under graviditeten?
 • bebis utveckling milstolpar
 • myter om graviditetsillamående
 • Hur svettkörtlar arbete?
 • Hur sluta röka
 • oplanerad graviditet statistik
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com