Hur man förbereder sig och hantera den död av en nära person

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-11
När en person dör, kan det orsaka en hel del känslomässig smärta. Men det finns sätt att förbereda dig känslomässigt för denna händelse innan det händer. Det finns också sätt att hantera smärta som uppstår när en nära person dör och gå framåt. Om du bestämmer dig för att tillämpa åtgärderna i denna artikel, vet att det finns en möjlighet att du kommer att inför en del starka känslor. Det viktigaste att komma ihåg när man hanterar negativa känslor är att välkomna dem fullt ut och låt dig känna dem. Något motstånd kommer bara få dem att expandera och bli större. Fråga dig själv om du är redo att ta itu med eventuella starka känslor som kan uppstå innan du läser vidare i artikeln. Om du är, fortsätt sedan

Du behöver:. .
Paper
Penna.
Anteckningsbok eller tidning.


1.
En sak du kan göra för att skydda dig från sorgen över en älskad död är att förbereda dig i förväg för detta evenemang. Gör detta genom att tänka på en person som är nära dig. Fråga sedan dig själv hur du skulle känna och reagera om denna person dör.
2.
Som du tycker om denna person död, vara medvetna om de känslor som uppstår inom dig. Låt dig känna dem fullt ut och välkomnar dem. Fortsätt andas djupt in alla obekväma känslor du kan ha. Efter tillämpa denna process av mindfulness upprepade gånger, kommer obehagliga känslor börjar försvinna.
3.
Skriv ner några tankar, åsikter och känslor du har i samband med döden av nära person du tänker på.
4.
Är det något du skulle vilja berätta för någon innan de dö? Tala om för dem nu innan det händer.
5.
Fortsätt genom steg ett till tre tills du känner dig bättre. Efter ett tag kommer att tänka på döden av en nära person inte längre utlösa så mycket känslomässig smärta. Oroa dig inte. Den kärlek du har för dem kommer att förbli. I nästa steg kommer att ta itu med att svara på döden av en nära person när det händer. De är mycket lika de tre första stegen.
6.
När du har fått veta att en nära person har avlidit, ställa in dina känslor ännu en gång om denna händelse. Låt dig känner dem i kroppen och välkomna dem så mycket som möjligt. Som du låta dig uppleva din obehagliga känslor helt och hållet kommer smärta som du har börja att gå och dö.
7.
Återigen, om det är till hjälp för dig, ta dig tid att skriva ner hur du mår och vad du tycker om denna personens död. Känn dig fri att tala ut och berätta för dem något även om de är döda. Prata med dem antingen skriftligen, via ett brev, eller i ditt sinne.
8.
Efter en persons död, fortsätter välkomnar alla känslor du har för denna person. Om du tror att det finns liv efter döden, ta lite stunder att önska dem bäst. Fortsätt välkomnar alla känslor och tankar du har om personen.
9.
Inse att så mycket som du älskar en nära person som har avlidit, han /hon önskar förmodligen det bästa för dig och som du fortsätter att leva. För att du ska få ut det bästa av livet, är det viktigt att vidta åtgärder som hjälper dig framåt. Fortsätt att njuta av livet och vara lycklig. Du har tagit tid och uppmärksamhet att tänka på den person som just har dött. Nu, ta dig tid att älska sig själv genom att leva livet fullt ut med glädje och uppskattning.

Tips och varningar


 • När det är möjligt, göra steg ett till tre på en plats där du är ensam.
 • Det finns ofta tron eller idé som du inte älskar en person så mycket om du inte känner känslomässig smärta för deras död. Detta kan hålla smärtan går under längre tid än nödvändigt. Förstå att som obehagliga känslor för en persons död möts med acceptans, kommer din kärlek och uppskattning för denna person kvar på samma nivå eller till och med växa.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur påverkar menstruationen humör?

  Relaterade artiklar


 • är spermadonator far till barnet?
 • hur man kan bli av menstruationskramper
 • hur sluta dricka utan AA
 • vad tester kan göras för att se blockerade äggledare?
 • hur man köper och använder bilbarnstolar och boosters för barn i åldern 2 till och med
 • hur platsen de 5 varningstecknen han kan vara farligt för dig
 • hur man svälja piller med marshmallows
 • viktminskning läger i Brittiska
 • Hur sova med sömnlöshet
 • hur man ska behandla dov smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com