bebis utveckling milstolpar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-07
Bebisar utvecklas enligt sina egna tidtabell, når milstolpar vid olika åldrar. Progressionen genom dessa milstolpar sker i en förutsägbar sekvens och inom breda tidsramar. Bebisar som utvecklar långsamt kan nå åtgärder på senare delen av skalan och de som utvecklas tidigt kan nå steget före förväntad, men båda är helt friska och utvecklas som vanligt

Du behöver:.
Energieffektiva apparater och lökar, böcker om trädgård, kompostering, kompostbehållare, vegetabiliska frön, och motivation att träna.

Typer

Barnets utveckling består av tre huvudkategorier. Fysisk utveckling beskriver hur ditt barn använder eller flyttar sin kropp. Social och emotionell beskriver hur barnet interagerar med andra och hur han uttrycker sina känslor. Immateriella hänvisar till språkutveckling och kommunikation

Funktioner

Fysisk utveckling. Vid födseln är barnet inte kan hålla huvudet upp och inte har kontroll över kroppens rörelser. Hon gradvis får kontroll mellan födelse och 6 månader. För de första månaderna, kan ditt barn fokusera på objekt ca 10 inches från hennes ansikte eller om avståndet mellan moderns ansikte och barnet vid inmatningen. Med 6 månader, utvecklar vision och hon har möjlighet att fokusera på övriga objekt. Vid 4 månader kan hon sitta med stöd och kan rulla från sida till magen.
Vid tiden barnet är 6 månader gammal, kommer hon kunna sitta på egen hand och börjar följa en vanlig sov-och äta schema, vanligtvis tar två tupplurar om dagen och äta tre måltider om dagen. Genom 8 månader, kommer hon att kunna hålla sin egen sked och dricka ur en kopp, krypa med magen på golvet eller krypa på händer och knän och dra sig upp till stående. Hon kommer att utveckla Pincher förstå och kunna plocka upp saker mellan tummen och pekfingret och kunna släppa saker. I detta skede kan hon njuta släppa objekt och om igen eller kasta sin favoritleksak, förväntar dig att få det för henne. Efter ålder den 1 kommer de flesta bebisar om tredubbla sin födelsevikt

Social och emotionell utveckling. Socialt och känslomässigt, utvecklar ditt barn från ett hjälplöst spädbarn inte kan kommunicera sina behov till ett litet barn som kan uttrycka sina rädslor och önskningar och är ivrig interagera med dig. Från födseln till 6 månader, utvecklar ditt barn litar på dig att sörja för hans behov. Han kommer att kommunicera med dig genom att skrika, och du kommer snart lära sig att känna igen vad enskilda gråter menar. Han kommer att uttrycka rädsla med en häpen utseende och gråta. Han kan bli upphetsad enkelt och kan visa frustration när hans behov inte kan tillgodoses omedelbart. Han fortfarande önskar gosa som en form av tröst. Vid 6 veckor, kommer han le som svar på andra och med 4 månader, kommer han le brett på familjemedlemmar och bekanta människor.
Mellan 6 och 12 månader, kommer ditt barn att börja njuta av att prata med sig själv framför en spegel och svara på sitt eget namn. Han kommer att börja förstå vad som förväntas och kan följa enkla regler. I den här åldern får han visa tecken på en rädsla för främlingar eller separation från dig

intellektuella utvecklingen. Mellan födelse och 6 månader, kommer ditt barn att lära sig att följa objekt med blicken, COO och göra andra babblande ljud, vänd mot en sund och glömmer snabbt föremål som hon kan inte längre se. Hon kommer troligen lägga vad hon rör i hennes mun. Det är så hon utforskar världen.
Mellan 6 och 12 månader, kommer ditt barn förmodligen börja säga "Mama" eller "Dada", vinka farväl, spela patty-tårta och leta efter objekt som inte längre är i uppfattning. Hon kan säga några ord som är begripliga för dem som umgås med henne. Med 12 månader, kan hon tala hennes första ord som kan förstås av andra.

Funktion

Varje steg i ditt barns utveckling bygger en grund för kompetens kommer han att behärska senare. Att lära sig krypa och sitta utan stöd att bygga starka muskler som gör det möjligt för honom att lära sig gå. Babblande och kuttrande utveckla och utöva muskler som behövs för tal. Låt ditt barn att gå vidare genom den sekvens av steg utan att försöka skynda honom till nästa steg.

Missuppfattningar

Många föräldrar oroar sig för att deras barn inte utvecklas lika snabbt som han borde eller misstag anta att barn som lär sig gå och prata är tidiga mer intelligenta att de som utvecklas långsammare. Vissa barn utvecklas snabbare i ett område än ett annat. Ditt barn får gå tidigare än väntat, men ändå tala sitt första ord senare än andra i hennes ålder. Detta är helt normalt. Om du har frågor, tala med din barnläkare.

Överväganden

Ge ditt barn med gott om möjligheter att interagera med dig och uppmuntra hennes ansträngningar att behärska nya uppgifter. Att prata med ditt barn hjälper henne att utveckla kommunikationsfärdigheter och för att bygga ett starkt band med dig. Tillhandahåller interaktiva leksaker som uppmuntrar utforskning.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Alzheimers tecken och symtom

Relaterade artiklar


 • hur man kan förbättra den torra vinterluften
 • Hur identifiera orsaken till smärta i brösten
 • hur man kan bota kolik
 • hur man somna
 • hur man applicerar ögonskugga på nedre ögonlock
 • hur man ger en fantastisk massage
 • hur man kan minska luftförorening inomhus i ditt hem
 • hur man undervisar din tonårige son att raka
 • hur man ökar ditt barns immunsystem
 • Hur mycket är rullstol hissar?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com