hur man använder en bastu och en ångbastu ordentligt

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-01
Bastu och ångbad kan användas för olika medicinska ändamål, inklusive avkopplande spända muskler och lätta andning frågor. Det är dock korrekt användning av bastur och ångbad tvingande, inte bara för artighet skull men också för att säkerställa personlig säkerhet. Se till att du vet hur man använder bastun och ångbastun ordentligt är det första steget till att ha en trevlig upplevelse

Du behöver:. .
Glas vatten
Handduk.
Baddräkt.


1.
Dusch innan offentliga bastur och ångbad. Skillnaden mellan en bastu och en ångbastu är att en bastu oftast ger torr värme, medan en ångbastu ger fuktig värme. Ångbad i synnerhet är en bra miljö för bakterier att frodas. Duscha innan kan skära ner på vissa av att bakterier.
2.
Drick ett glas vatten innan du går in. Bastur och ångbad är avsedda att framkalla extrem svettning, vilket kan vara rengöring men också kan leda till uttorkning. Den torra värmen i bastun ge särskilt farlig potential för uttorkning.
3.
Använd en handduk eller baddräkt. Inte bara detta att främja god hygien, det håller även andra besökare från att känna obehag. Om nakenhet är tillåten i bastun eller ångbastun, ta en handduk sitta vidare.
4.
Läs alla varningar och instruktioner som anslås utanför bastun eller ångbastun. Dessa instruktioner kommer att innehålla råd om medicinska villkor som skulle bli irriterad av miljön och råd om hur du får ut det mesta av en session.
5.
Håll dig borta från alla kontroller. Vill inte ändra i temperaturkontroll eller propeller och öppen dörr att sänka temperaturen. Om bastun eller ångbastun är för varmt eller kallt, konsultera en arbetstagare. Häll aldrig vatten på något av de ångande enheter, eftersom många av de nyare ånga rum är elektrisk. Dousing de ångbåtar med vatten kan kortsluta systemet.
6.
Begränsa den bad tid, speciellt på de första resorna. Tillbringar för mycket tid i bastun eller ångbastun kan orsaka uttorkning. Försök att lämna bastun eller ångbastun efter 15 eller 20 minuter, åtminstone för de första besöken.
7.
svalna efter ett besök på ångrummet eller bastun. Låt din kroppstemperatur att gradvis anpassa efter spännande, och vänta några minuter innan en svalkande pool eller andra kyl-området.

Tips och varningar


 • Om du har några hälsofrågor som kan irriteras av en resa till ångbad eller bastu, tryck inte lyckan. Bastu och ångbad kan orsaka mycket allvarliga biverkningar för dem med särskilda hälsoproblem, inklusive människor med hjärtproblem och gravida kvinnor.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man byter ett batteri hörapparat (instruktions bilder)

  Relaterade artiklar


 • hur man förhindrar självmord när det händer live på nätet
 • om trötthet
 • hur man svälja piller med marshmallows
 • tecken att titta efter när banar graviditet
 • Hur sluta röka
 • vad är det bästa sättet att räta ut håret?
 • hur man kan hantera en allvarlig sjukdom
 • om väteperoxid
 • Hur tar mediciner under graviditeten påverkar barnet?
 • om Revlon locktänger
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com