hur man ska gå grönt för att skydda barnens hälsa

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-07
Vi behöver inte vänta tills våra barn är vuxna att se effekterna av globala klimatförändringar. Världshälsoorganisationen uppskattade nyligen att 34% av alla barnsjukdomar hela världen och 36% av dödsfallen hos barn under 14 år beror på miljöfaktorer som kan ändras. Även om det finns skeptiker, vållade den förödelse av orkanen Katrina och Rita, tsunamier och andra naturkatastrofer är uppenbara krafter som vi måste räkna med nu.

Medan vissa kan välkomna varmare dagar, kommer högre temperaturer leder till mer värme stress, sjukhusinläggningar och dödsfall, särskilt hos unga barn. Klimatförändringen är en folkhälsofråga. Barn är särskilt utsatta för risken att känna de förödande effekterna av klimatförändringen jämfört med vuxna på grund av deras fysiska och psykiska omognad. Till att börja med ökade luftföroreningar kommer att resultera i fler fall av astma, infektion och andnöd. Allergier och uppkomsten av nya och gamla sjukdomar kommer att bli allt vanligare. Låt oss inte glömma den psykiska hälsa, till exempel posttraumatiskt stressyndrom, beteende och sömn problem som ofta beror på att barn blir fördrivna från handlingar av naturen.

Det finns fortfarande tid och en chans att göra en förändring till det bättre. Inte bara går grönt bättre för vår planet, kan det vara hälsosammare och billigare. Förutom att köpa kompakta lysrörslampor, en rapport från Institutet för miljö vid UNC Chapel Hill rekommenderar att vidta följande åtgärder:

Du behöver:
energieffektiva apparater och lampor, böcker om trädgård, kompostering, kompostbehållare, vegetabilisk frön, och motivation att träna.


1.
Recycle, återanvändning och minska. Från att köpa kläder på sändningen att köpa återvunnet papper, använda återvunnet material kan spara 70 till 90% av energin föroreningar, inklusive koldioxid som skulle bli resultatet av att använda nya objekt. Återanvända produkter, exempelvis med hjälp av en stål termos istället för enskilda juice lådor, hjälpa skär ned på deponi. Minska avfallet genom att en tygpåse istället för plast. Några stormarknader kommer att återbetala dig fem cent för varje tygpåse du använder också.
2.
Bli effektivare. Förutom att stänga alla fönstren när värmen eller luftkonditioneringen är på, är det viktigt att täta och väder-remsor dörröppningar och fönster. Ställa in datorn till automatisk "sleep" stater eller att stänga av efter en viss tids inaktivitet upprätthålla en effektiv elanvändning. För varje grad anpassas på termostaten under vintern sparar energikostnader med 3%.
3.
Få lite motion. Promenader och cykling till jobbet eller skolan sparar på de dyra gas räkningar. Det hjälper också kampen mot fetma.
4.
Äta hälsosammare. Plantera en köksträdgård, träd och allt som lever och grönt i ditt hem. Med stigande livsmedelspriser, ökar din egen ekologiska produkter är nyttigare och billigare också. Plantering grönska reducerar koldioxid i luften och bidrar till att minska räkningar luftkonditionering.
5.
Köp energisnåla apparater som har Energy Star-märkningen. För att bidra till att bevara pengar och resurser, kan sådana poster finns på www. energystar. gov.
6.
Spara vatten. Bredvid olja, kan vattnet bli en annan het handelsvara som planeten förändringar. Inte bara att vrida på varmvattenberedaren ner till 120 grader Fahrenheit förhindra oavsiktlig brännskador kan det också spara varmvatten räkningar med 50%. Installera lågt flöde kranar och duschmunstycken kommer också att spara vatten utan att offra prestanda.
7.
Föregå med gott exempel. Lär dina barn att stänga av lampor och datorer när de inte används mer än 20 minuter. Det är också viktigt att uppmuntra dem att använda plastbehållare istället för smörgås påsar till lunch. Lek och rörelse utanför med dina barn, visa dem att det är bättre än att bo inne att spela videospel.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:bebis utveckling milstolpar

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga urinvägsinfektioner
 • hur man undervisar om kraven på medicinsk hjälpa
 • Hur en form blodpropp?
 • Är det säkert att ta sömntabletter under graviditeten?
 • hur man sluta bita på naglarna
 • hur man kan vara mer hälsosam
 • Hur sova på en bra madrass främja god hälsa?
 • Hur påverkar graviditet humör?
 • är bröstförstoring piller effektiv?
 • saker att göra för att förhindra rynkor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com