melatonin biverkningar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-22
När du kämpar med sömnlöshet eller andra frågor sömn, kan du gå letar efter produkter som hjälper dig att få lite välbehövlig vila. Det finns många produkter som marknadsförs som sover hjälpmedel. Vissa är naturliga och vissa är gjorda av en mängd olika kemikalier. Melatonin är ett av de naturliga alternativ som finns för personer med sömnsvårigheter

Identification

Melatonin är ett hormon som finns naturligt i kroppen. Det produceras i tallkottkörteln som finns i din hjärna. På natten börjar denna körtel att melatonin och släpp den i ditt blodomlopp. Enligt Sleep Foundation, börjar denna process niotiden på kvällen. Som melatonin nivåerna ökar i blodet, börjar du känner dig sömnig. Nivåerna stanna uppe hela natten och återvända till lägre dagtid nivåer ca 12 timmar senare. Eftersom människor ålder, deras nivåer av melatonin minskar, ett faktum som är inblandad i sömn svårigheter. Av denna anledning ta del människor melatonin som en sömn stöd.

Effekter

Enligt Mayo Clinic, finns det några biverkningar förknippade med melatonin. Trots att hormonet är naturligt, med den som ett komplement kan leda till sömnighet under dagtid, huvudvärk och obehag i buken. Vissa personer upplever också yrsel och förvirring. Mardrömmar kan också uppstå som en bieffekt av detta tillägg, och vissa personer kanske även GÅ I SÖMNEN.

Teorier /Spekulationer

Enligt Neurologi tester, har det funnits några studier som tyder på att melatonin spelar en roll i krampanfall. Vissa experter tror att melatonin tillskott faktiskt ökar en persons risk för krampanfall. Enligt Mayo Clinic är dock högst osäkra på huruvida det är sant, och vissa experter håller inte med denna bedömning.

Varning

Det är bäst att tala med din läkare innan du tar melatonin att göra säker på att det inte kommer att påverka dig negativt. Detta gäller särskilt om du tar andra läkemedel, eftersom det kan interagera med vissa läkemedel. Dessutom, ingen vet vad de långsiktiga effekter av melatonin tillskott kan vara. Som sådan kan du sätta din hälsa i fara om du väljer att använda den utan din läkares godkännande.

Överväganden

Enligt Mayo Clinic, är det bäst att ta melatonin kosttillskott som görs i labbet i stället för som produceras från animaliska källor. Melatonin är receptfritt. Enligt Sleep Foundation, dock är detta ämne inte godkända av FDA. Eftersom det anses vara ett kosttillskott, behöver dess tillverkare inte att få FDA-godkännande i syfte att sälja det.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:typer av MR-maskiner

Relaterade artiklar


 • hur man kontrollerar smärta i brösten genom kosten
 • hur man kan förhindra fall i hemmet
 • vad är intrauterin tillväxthämning?
 • Är det säkert att måla när du är gravid?
 • hur man kan minska hushållens allergener
 • hur veta om du kommer att kvalificera sig för sjukförsäkring i Virginia
 • hur man kan förebygga barnfetma - en kontrollerad
 • hur man upptäcker inre blödningar och ge stöd
 • Hur berätta om du har graviditet symptom
 • hur platsen de 5 varningstecknen han kan vara farligt för dig
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com