om arbete

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-21
Arbete är processen med att få ett barn till världen genom smärta. Det finns inget rätt eller fel sätt att hantera förlossningssmärta eftersom varje kvinna upplever smärta på olika sätt. Förlossningssmärta tjänar ett mycket viktigt syfte. Eftersom smärtan blir mer intensiv, är mer framsteg som gjorts. Detta möjliggör en baby att födas. Värkarna blir allt starkare för att utplåna och vidga livmoderhalsen. Labor är som att springa ett maratonlopp. Det kan ta ett tag att komma dit, men-med hårt arbete och en del smärta-slutresultatet kan vara underbart.

Du behöver :
glasögon
. Tvål.
Vatten.

Funktion

Livmodern kontrakt under förlossningen. Detta gör att barnet längre ner i bäckenet och sakta öppnar livmoderhalsen. Livmoderhalsen kommer att sakta öppna upp och tunna ut som arbetskraft fortskrider. Under hela graviditeten var livmoderhalsen ordentligt stängd för att skydda barnet. Livmoderhalsen kommer att vidgas (öppna) 1 till 2 centimeter under den latenta (första) fasen av arbetskraft. Barnet kommer att gå längre ner som arbetskraft fortskrider, och livmoderhalsen kommer att vidgas ännu mer. När livmoderhalsen är mer än 3 vidgade centimeter, värkarna blir starkare. Övergång som händer oftast när livmoderhalsen är större än 7 cm öppen. Många kvinnor beskriver detta som den mest smärtsamma stadiet av arbetskraft. När livmoderhalsen är vidgade till 10 centimeter, den driver börjar och barnet är fött.

Betydelse

Processen av arbetskraft är viktig av många skäl.

Endorfiner är släppt som en kvinna går genom arbete. Dessa är "må bra" hormoner som bidrar med smärtlindring och humör. Dessa hormoner också påverka barnet genom att hjälpa honom eller henne förbereda sig för livet utanför livmodern.

Sammandragningar och arbetar aktivt bidra till att pressa överflödig vätska från barnets lungor när han kommer ut ur förlossningskanalen . Detta kan hjälpa barnet andas mer effektivt.

Sammandragningarna stärker också oxytocin nivåer som dramatiskt kommer att bidra till en mor hantera smärtan av arbetskraft och den smärta från en eventuell C-sektionen.

Varning

Ta aldrig ricinolja eller örter att få arbetskraft om du rekommenderas att göra detta av din läkare. Komplikationer kan uppstå när arbetsmarknaden artificiellt inducerad även om metoden är naturligt.

Om du börjar uppleva sammandragningar som inte försvinner innan du är 37 veckor tillsammans, se din läkare omedelbart eller gå ER. Om ditt arbete börjar för tidigt, kan vissa mediciner ges för att stoppa arbetet. Fullgånget barn har ett 98% chans att överleva. När barn kommer för tidigt sina droppar överlevnad. Ja, många preemies sparas på grund av modern medicin, men det finns en viss procent av barn som dör på grund av att förhastad.

Om vattnet går sönder, åka till sjukhuset direkt. När vattnet är bruten, kan infektionen in i så det är viktigt att följas upp efter detta händer.

Överväganden

En kvinna som är gravid bör överväga att anlita en doula. En doula är en stödperson som hjälper en kvinna genom arbete. Hennes primära fokus är på mamman. Hon masserar henne och ger stöd och uppmuntran som hon går igenom varje steg av arbetskraft. De flesta Doulas avgift från 300 till 600 dollar för deras tjänster.

överväga att skriva en förlossning plan. Bestäm vem som kommer att vara på ditt lag och om du vill ha naturlig förlossning. En förlossningsplan kan omfatta alla era önskemål när du är i arbete.

Expert Insight

Dr William Sears, författare till "The Birth Book", säger, "Fortsätt! Walking uppmuntrar din bäckenbenet att röra sig mer fritt, vilket hjälper barnet vrida och vända och hitta minsta motståndets väg genom ditt bäcken passagen. Håll av din rygg. liggande även delvis på ryggen kommer bara att intensifiera smärtan genom att trycka barnets skalle i din ryggrad. "

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur klarar män med håravfall?

Relaterade artiklar


 • tecken på blockerade äggledare
 • hur man gör ett ockuperat säng
 • hur man kan sänka blodtrycket natrually
 • om livet alert
 • hur man gör stingling nässlor teblad
 • hur man sluta bita på naglarna
 • hur man tar hand om kontaktlinser
 • orexia biverkningar
 • hur man ska behandla svängningar premenopause humör
 • hur man handskas med barnfetma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com