om svanskotan

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-30
Svanskotan, eller svanskotan, är den lägsta delen av ryggraden hos människor och apor, och anses vara rester av en svans. Namnet svanskotan är grekiska för "gök", och hänvisar till kurvan i svanskotan som liknar formen på göken fågelns näbb. Medan sällan betraktas som en del av ryggraden, om du någonsin fallit och landade på baken du kan sympatisera med någon som har en svanskota skada

Du behöver:.
Två hantlar som är en vikt som du är bekväm med.

Betydelse

Behandling av svanskotan är betydande i att flera stora muskelgrupper, ligament och senor är knutna till svanskotan. Skada eller avlägsnande av svanskotan kan påverka förmågan att sitta, gå och tömma tarmen utan ansträngning. Till exempel när du sitter upprätt, du balansera din vikt på svanskotan.

Funktion

Stöd för bäckenbotten är kanske den viktigaste funktionen av de muskler som fäster vid svanskotan. Andra muskler och ligament ansluta till gluteus maximus och låt låret att förlänga promenerar. En separat muskel positioner anus och gör det möjligt att upprätthålla fekal kontinens. Tillsammans med ryggens nedre spetsen på höftbenet, blir svanskotan den tredje triangeln komponenten i balans när du sitter.

Funktioner

kurviga första utresan, är sedan i det viktigaste inslaget i svanskotan. Medan en del av ryggraden, inte bifoga svanskotan inte en del av ryggraden utan snarare fungerar som en knutpunkt område för nedre delen av magen och låren "muskulatur, senor och ligament. Det leder i svanskotan varierar och kan vara antingen gemensamma skarvar eller fibro brosk.

Storlek

svanskotan består av tre till fem kotor, med flesta människor har fyra. Eftersom det är ett rudimentärt del kan det vara avlånga eller förkortas. Den övre kotorna är ungefär samma storlek som resten av ryggraden, och den nedre svanskotan kotorna minska i storlek, och den senaste att vara bara del av ben.

Missuppfattningar

med en trasig svanskota är vilseledande, När benen själva bryta sällan. Offer för ett fall som påstår detta villkor är mer benägna att ha skadats eller spända muskler, senor eller ligament som fäster vid sina svanskotan. Med detta sagt är det ändå ett oerhört smärtsamt tillstånd, vilket gör det praktiskt taget omöjligt att sitta och ibland att gå. På grund av den större bäckenområdet, kvinnor är mer benägna än män att skada svanskotan.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man sparar pengar på hälso-och sjukvård räkningar

Relaterade artiklar


 • det mänskliga embryots utveckling?
 • om navelsträngsblod bank & stamceller
 • Vad gör din sovställning säger om dig?
 • hur man kan förbättra den torra vinterluften
 • Hur ofta ska du tvätta händerna?
 • hur aktier du medicin skåp för kallt väder
 • vad komponerar en navelsträng?
 • Hur BIOFREEZE arbete?
 • hur lätta huden gratis
 • Hur sker huvudet löss angrepp?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com