om svettkörtlar

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-11
Den mänskliga kroppen reagerar när obekväm, varm, stressad, upphetsad, nervös eller efter hårt arbete. Denna reaktion visas på hudens yta som svett. Fukt ovanför läppen, väta under armen och fuktiga händer är alla resultat av detta kroppslig funktion. Svettkörtlar fungera som en metod för att befria kroppen från överskottsvärme. Vare sig det är från att vara hett under kragen från nerv nervositet eller från fysisk träning såsom jogging, få svettkörtlar vevas upp för att kyla ner dig

Typer

Det finns två typer av svettkörtlar: den apocrine och ekkrina. Apocrine körtlar producerar inte mycket svett, men dessa körtlar spela en roll i att producera lukt eller doft organ avger. Eftersom apocrine svettkörtlar innehåller proteiner och fettsyror svett verkar tjock och mjölkig, vilket gör den ansvarig för "grop fläckar" på kläder. Ekkrina svettkörtlarna producerar avdunstning behövs för att kyla kroppen ner efter mer än en behaglig temperatur eller tillstånd. Svett produceras av ekkrina körtlar är främst vatten kombinerat med en liten mängd kalium och höga koncentrationer av klorid och natrium. Vitt salt fläckar på kroppen är uppenbart efter svett från ekkrina svettkörtlarna torr.

Funktion

svettkörtlar tjäna mer än ett syfte. De är viktigt att reglera kroppstemperaturen genom att kyla en varm kropp ner med våta glandulär sekret. Svettkörtlar är ett internt kylsystemet för den externa. Till exempel när en hög energi aktivitet utförs, svettkörtlar steg i att förse kroppen med en viss lättnad. Annan viktig roll svettkörtlar play innebär arten av fysisk attraktion. Sexuella mysk, eller feromoner, som genereras från könshormoner, också frigöras genom svettkörtlar.

Funktioner

om vätskan i svettkörtlarna producerar en blandning salt vatten eller mjölk gulaktig en når sätt svett ytan liknar . En serie spiral tubuli och spiral kanaler transportera bort svett på hudens yta. Producera ett överflöd av svett och feromoner under början av puberteten, svettkörtlar överreagera tills kroppen växer vänja sig vid förändringar är det genomgår. Den apocrine körtel i synnerhet blir extremt aktiv under puberteten, att en "mycket individuell sexuell doft" på grund av förekomsten av nyligen rasade könshormoner. Den ekkrina körtlar sparka in under stunder av stress och fysisk ansträngning.

Identifiering

Fler än 2 miljoner svettkörtlar finns i dermis, eller inre lagret av huden, under epidermis. Svettkörtlar finns nästan överallt på kroppen, med många körtlar som ligger i armhålor och fotsulor, mycket få på ryggen, och ingen på läpparna eller bröstvårtor. En kvadrattum, eller 6,5 kvadratcentimeter av huden har hundratals fukt som utsöndrar svettkörtlarna. Svett tränger genom huden, indunstning medan kyla kroppen ytan ner

Överväganden

Svett är inte den faktiska lukt producent. Bakterier eller bakterier som bildas på huden på de platser där svetten utsöndras bidrar till utsläpp lukt . När en person inte är anpassad till en hög temperatur klimat, kan han producera ungefär en liter svett i en timme. Längre vistelser i en varm miljö kan ge upphov till att öka sin svett produktionen till maximal kapacitet volym på knappt 2 till 3 liter i timmen. Att förlora stora mängder av salt och vatten från kroppen genom svettning leder till uttorkning, så försiktighet bör iakttas och vätskor bör fyllas på.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man sminka för afroamerikaner

Relaterade artiklar


 • om fibroid blödning
 • oplanerad graviditet statistik
 • Hur vet man att smärta i urinblåsan är allvarlig
 • Hur är provrörsbefruktning till?
 • om ansikte massage
 • hur ska man kontroll över dina barns vård
 • hur man undviker influensa
 • typer av surrogatföräldraskap
 • hur man sluta bita på naglarna
 • hur man får en god natts sömn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com