saker att göra för att förhindra rynkor

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-06
Även rynkor är en naturlig förekomst av åldrandet, de behöver inte vara skrivet i sten. Det finns saker du kan göra för att förhindra dem, eller åtminstone minska hur många rynkor får du. Fighting rynkor medan du är ung kommer att ge din hud en bättre chans när du blir äldre. Det finns sätt att förebygga rynkor och främja en sundare livsstil
1.
Tvätta smink från ditt ansikte varje kväll innan du somnar. När du blir äldre, porerna i ansiktet förstora och smink kan fastna i dem, som kan orsaka rynkor. Du bör också rengöra ansiktet två gånger dagligen och följa med en fuktighetskräm för att hålla huden mjuk.
2.
Drick mycket vatten. Den mänskliga kroppen kräver 8 glas vatten dagligen för att hålla sig hydrerad. Ju mer fukt kroppen håller, desto friskare och mjukare din hud kommer att bli. När du inte dricker tillräckligt med vatten, kan huden bli torr. Detta gör det lättare för rynkor till ytan.
3.
Sluta röka cigaretter. När en person röker, hennes mun börsar vid inandning. Denna åtgärd kan orsaka rynkor av sig självt. Kombinera det med cigarettrök, som utarmar syre i huden, och du har en större chans att rynkor. Begränsa ditt alkoholintag kommer också att hjälpa till att förebygga rynkor.
4.
Använd solskydd när du går utanför. Solen är en stor boven i att orsaka rynkor och skada huden genom att skada fibrösa proteiner som hjälper till att hålla huden fast och stark. Bära en långärmad tröja och mössor hjälper till att förhindra rynkor och hålla någon du redan har från att gå framåt. Du bör också hålla sig borta från solarier.
5.
Äta hälsosam mat. Livsmedel som bönor, gröna, bladgrönsaker, fet fisk, spenat, bär, mandlar, citrusfrukter, och aprikoser är rika på vitamin A, E och C, Omega 3-fettsyror och antioxidanter
6
Få 20 till 30 minuters motion varje dag för att förbättra cirkulationen, vilket är bra för dina organ. Huden är det största organ i kroppen och fördelar mest från att utöva. Du måste också få gott om sömn varje natt, det är när huden reparerar sig själv. Försöka sova på rygg så ditt ansikte inte trycks in i kuddar, som också kan orsaka rynkor.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur du håller din semester brandsäker.

Relaterade artiklar


 • Hur berätta om det är säkert att ge dina bilder vaccineringar
 • Vem kan ansöka om ett gratis medicinsk kort?
 • hur man undervisar om kraven på medicinsk hjälpa
 • är douching säkert?
 • hur man får den bästa behandlingen på akuten
 • hur påverkar graviditet lukt och smak?
 • hur man undervisar din tonårige son att raka
 • vad är en äldreomsorg rådgivare?
 • hur man kan spara pengar på din receptbelagda läkemedel kostnader
 • om att använda droger när man är gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com