tecken på blockerade äggledare

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-12
Äggledaren är den struktur som förbinder äggstockarna med livmoder. När äggledarna är blockerade kan infertilitet resultat. Erkänner tecken blockerade äggledare, därför är viktiga för att bli gravid och föda ett barn

Betydelse

Befruktning sker när ett ägg och spermie möts. Detta sker inom äggledarna. Det befruktade ägget fortsätter sedan ner i äggledaren till livmodern där det implantat och börjar att utvecklas som ett embryo. Om äggledarna är blockerade kan ägget och spermien uppfyller inte och ingen befruktning kan ske.

Identifiering

Det finns inga yttre fysiska symptom av blockerade äggledare. Ofta är infertilitet det enda tecknet. Det enda sättet att avgöra om en äggledare är blockerad är att genomgå ett förfarande som kallas hysterosalpingogram. I det här testet är en liten slang in genom livmodern till äggledarna och ett färgämne som injiceras. Röntgenbilder tas under förfarandet och visar tekniker om färgen inte stoppas av ett stopp i äggledaren.

Funktioner

Blockerat äggledarna kan ibland resultera i infektioner som skapar ärrvävnad i rören. Om någon erfarenheter infertilitet-och de har eller har haft en sexuellt överförbar sjukdom-det kan bero på en blockerad äggledare. Klamydia är en sexuellt överförbar sjukdom, och det är snabbt på att bli den vanligaste orsaken till blockerade äggledare. Det beräknas att 3 av 4 kvinnor som har blockerat äggledarna har haft klamydia infektioner tidigare.

Överväganden

Ibland färgämnet tvingas igenom rören under hysterosalpingogram faktiskt kan låsa upp rören. Övriga blockerade äggledare kan opereras hävs. Men är detta förfarande lång och är endast lyckas mindre än hälften av tiden. Kvinnor med blockerade äggledare kan fortfarande bli gravid med hjälp, till exempel provrörsbefruktning.

Tidsplan

Eftersom det inte finns några yttre tecken på blockerade äggledare, kan det ta en stund för blockerade äggledare ska diagnostiseras . Det kan ta månader för att försöka bli gravid innan de söker medicinsk hjälp för barnlöshet. Drygt hälften av tiden ett parets infertilitet beror på en brist i kvinnans genitalia, och läkare kanske vill uttömma andra möjligheter först.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:orexia biverkningar

Relaterade artiklar


 • själv inducera förlossningen tekniker
 • om prostatan
 • Vem kan ansöka om ett gratis medicinsk kort?
 • hur man undervisar om kraven på medicinsk hjälpa
 • om sommaren rengöring fastar
 • hur man säkert ta Ambien eller zolpidem eller någon annan sömntablett
 • hur du kan trösta bebis torr vinter hud
 • vad är glukos?
 • Hur fungerar bröst fungerar mjölkproduktion?
 • hur man köper en medicinsk varning armband
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com