tidiga symptom på att vara gravid

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-26
Kvinnor som misstänker att de är gravida ofta hemsöka över tecken och symptom som kan avslöja om de är eller inte är det. Det finns många hemsidor och forum tillägnat tidig graviditet symptom och kvinnor flockas dessa platser försöker hitta svar på sina frågor

Betydelse

Tidig upptäckt av graviditeten leder till friskare utfall om mamman tar rätt åtgärder för att säkerställa mödravård. Den tillåter kvinnan tid att hitta en förlossningsläkare och börja ta emot mödravården och tillräckligt med tid för att stoppa skadliga beteenden såsom rökning, alkohol eller drogmissbruk.

Tidsplan

Ägglossningen sker ungefär halvvägs genom en kvinnas månatliga menstruationscykeln. För graviditet så skall ske krävs spermier befrukta ägget vid ägglossningen och sedan ägget måste implantatet i livmoderslemhinnan. Detta händer inom några dagar efter ägglossning. Med detta i åtanke, är en kvinna tekniskt gravid två veckor innan hennes nästa mens.

Identifiering

Tidiga symtom av att vara gravid är milda och omöjligt att tillskriva specifikt till graviditet. Dessa symtom är svullnad, orolig mage, humörsvängningar, ömma bröst, trötthet och kramper. Ibland är dessa symtom är allvarligare, men ibland ägna större uppmärksamhet förstärker uppfattningen av symptomen, vilket gör dem verkar svårare när de är samma som alltid. En missad tid är i allmänhet det första riktiga tecknet på graviditet.

Överväganden

Trots att de flesta kvinnor inte får sin tid medan de är gravida, göra vissa kvinnor fortsätter att ha månatliga blödningar. Spotting är också mycket vanligt, särskilt runt tiden för den första perioden efter implantation. Merparten av tiden blödning under graviditeten är ljusare än normalt cykler.

Missuppfattningar

Tidig graviditet symptom varierar från person till person, och är så lika premenstruellt syndrom (PMS) och regelbundna tecken på förestående mens att det verkligen inget sätt att berätta. Medan några av symptomen tycks öka under graviditeten, är det ofta en så liten ökning att skilja mellan de två är nästan omöjligt.

Förebyggande /Lösning

De flesta graviditetstester som finns kan upptäcka graviditet innan den missade första perioden av testning för hCG (humant koriongonadotropin) i urinen. Blodprover för hCG är tillgängliga genom läkares order. Kvantitativa hCG blodprover är nästan 100 procent korrekt för graviditetstest inom några dagar efter implantation av embryot i livmodern, vilket är normalt över en vecka innan en grund menstruationscykel. Kvalitativa hCG test test bara för hCG under en förutbestämd nivå, med bara positiva eller negativa resultat.

Varning

Om graviditet är en möjlighet, boka tid hos en läkare. Blod-och urinprov utesluta alla tidiga problem och ett ultraljud kan hjälpa läkare om det finns några problem. Fertilitet droger kan orsaka falskt positivt graviditetstest, så kolla med en läkare om du använder fertilitetspreparat att bli gravid.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man återuppliva mogna skinn ungdomlighet

Relaterade artiklar


 • Hur påverkar graviditet humör?
 • Vad gör din sovställning säger om dig?
 • hur man kan minska hushållens allergener
 • om traditionella surrogatmödrar
 • vilket är det bästa uppvärmd ögonfransböjaren?
 • hur man förbereder för ett mammogram
 • hur man ska behandla ditt barns gulsot
 • hur man kan minska dina bröst
 • om makt stolar
 • Hur fungerar en infektion startar?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com