typer av MR-maskiner

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-22
En magnetisk resonanstomografi (MRT) maskin är vanligen används för att hjälpa läkare att diagnostisera sina patienter symtom. Det gör att din läkare för att se bilder av interna strukturer i kroppen. Till skillnad från en X-ray, och MRT är mycket detaljerad och kan ge läkare med värdefull information för att skräddarsy din behandlingsregim lämpligt sätt. Det finns olika typer av MR-maskiner som används i dag

Identification

En MR-maskinen är i grunden en gigantisk tub med en tabell som patienten ligger på. Patienten placeras i röret antingen fötterna eller huvudet först beroende ont han området som nu granskas. Inne i stort rör det finns magneter, som inte syns till patienten. När maskinen är påslagen magneterna rotera runt patienten och skapa en situation där patienten är i en låg styrka magnetfält. MR-maskinen är ansluten till ett sofistikerat datorsystem. Datorn översätter informationen från MRT för att ge detaljerade bilder av dina organ och vävnader. Resultatet är en handling som liknar en röntgenbild som går att tolkas av läkare.

Betydelse

MRT: s ofta används för att diagnostisera sjukdomar såsom tumörer, utvecklingsfrågor, skador som orsakats av en stroke och kroniska sjukdomar som multipel skleros. Läkare kan också få information om förändringar och skador på ryggraden och ryggkotor, lederna och strukturen i hjärtmuskeln. MRT: s kan också upptäcka problem i många av de inre organ och kan användas i fall av misstänkt bröstcancer. Fördelen med en MR jämfört med en X-ray är att det är mycket mer detaljerad, kan man se mer än bara ben och leder, och den kan producera 3-D bilder tillåter kroppen att ses från många vinklar.

Typer

Det finns två huvudtyper av MRI-maskiner. Öppna och slutna. De är båda har en topp över patienten. Den största skillnaden är i deras storlek och hur mycket maskinen omger patienten. En stängd maskinen är en mindre och mer smal slang och ger de bästa bilderna. Se bilden överst i artikeln.
En öppen MR maskinen är öppen på tre sidor, som gör det bekvämare för patienten. Men bilderna är inte lika bra eftersom magneten inte är att resa runt i hela kroppen.

Överväganden

En stängd maskin är den vanligaste formen av MRT av läkare på grund av mer exakt bild. Men på grund av att toppen av maskinen är bara inches över en patients ansikte kan det vara obehagligt för många patienter och skapa känslor av klaustrofobi. Dessutom en sluten MR Maskinen kan endast ta patienter upp till tre hundra pounds.
Med en öppen MR, magneterna inte cirkel runt kroppen så att dess bildhanteringsfunktioner är mer begränsade. Det finns några tester en öppen MR maskin inte kan göra. Ett plus är att en öppen tvättmaskinen kan ta patienter upp till fyra hundra and fifty pounds.

Funktioner

Med framsteg inom teknik finns nu också MRT: s som gör det möjligt för patienten att sitta eller stå i maskinen. Se bilden här. Detta är mycket användbart när läkaren behöver se effekterna av viktbärande på kroppen. När det gäller ryggsmärtor, kan smärtan eller trycket avtar som patienten ligger ner i en öppen eller stängd MRI. Men när sitter eller står orsaken till problemet kan vara bättre upptäcks. En nackdel är att läkaren måste placera patienten i en smärtsam ställning när de utför genomsökningen. På plussidan vissa modeller levereras även med en TV patienten kan titta under testningen.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:vad är gerontologi?

Relaterade artiklar


 • Hur tar mediciner under graviditeten påverkar barnet?
 • fördelar och nackdelar med hårtransplantationer
 • funktion i ryggmärgen
 • hur man undviker bakterier och förbli frisk
 • hur man kan förebygga eller behandla skav
 • hur är navelsträngsblod transplanteras?
 • Hur orsakar tea tree-olja manlig bröstförstoring?
 • Hur förlossningssmärta skiljer sig från andra typer av smärta?
 • hur man gör ditt arbete doktor besök för dig
 • klamydia och ryggsmärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com