vad hormon gör att brösten växa?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-24
Ett antal olika hormoner göra brösten växa under din livstid. Den period av störst bröst tillväxt är i puberteten. Som vuxen kan du undrar om hormoner kan orsaka ytterligare bröst tillväxt. Senare, i mognad, kanske du funderar över var dina bröst gick, och om du kan få tillbaka dem igen. De hormoner som påverkar bröst tillväxt är kraftfulla, men sättet som de samverkar är komplex. Så, är vår förmåga att utnyttja kraften av hormoner för bröst tillväxt begränsad

Identification

Det primära könshormon i en kvinnas kropp är östrogen. Östrogen produceras av äggstockarna under en kvinnas liv. Östrogennivåer är lägst i barndomen och efter klimakteriet. Vid puberteten, östrogen nivåer spik, främja mognaden av de reproduktiva organen och tillväxten av bröstvävnad och blygd och hår under armarna. Progesteron och testosteron produceras också av äggstockarna, men dessa är inte lika ansvariga för bröst tillväxt som östrogen.

Funktion

östrogenproduktion påbörjas inte spontant. Vid puberteten producerar hjärnan gonadotropinfrisättande hormoner som utlöser hypofysen att producera hormoner som kallas gonadotropiner. Det primära gonadotropiner att agera på äggstockarna luteiniserande hormon, eller LH och follikelstimulerande hormon, FSH. LH och FSH orsaka äggstockarna att öka östrogenproduktion. Denna ökning i hypofysen och könshormoner förekommer endast i puberteten, vilket är anledningen till den dramatiska bröst tillväxt av puberteten inte kan kopieras senare.

Storlek

Genetiska kroppsfett distribution spelar en viktig roll i bröst tillväxt. Så, är storleken det kvinnliga bröstet uppnår under puberteten varierar mycket mellan individer. En kvinna som är predisponerade att ha lite fett på bröstkorgen i slutändan kommer att ha små bröst. Detta påverkar inte den funktionella bröstvävnad eller förmåga att laktat.

Effekter

Hormoner orsakar bröst för att ändra något under en kvinnas liv. Under graviditeten östrogen nivåerna stiga, och en kvinna kommer att märka en ökning av bröst. En del av detta beror på svullnad i bröst vävnader, och en del beror på att kroppen fett vinna. När östrogen börjar minska efter 35 år, den funktionella bröstvävnad evolventkugg, eller krymper. En minskning av östrogen orsakar också en kvinnas kropp fett för att bli omfördelas på ett mer barnsligt mönster-från bröst och skinkor, och mot magen

tänka

Bröst kan tyckas växa till följd östrogentillskott. Östrogenbehandling kan orsaka bröst svullnad och ömhet som liknar graviditet eller premenstruella faser. Ört som såg Palmetto eller vild jams som innehåller fytoöstrogener kan ha en liknande effekt. I båda fallen kommer dock bröst återgår till det normala när östrogen eller phytostrogens har upphört.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur lever arbete?

Relaterade artiklar


 • Hur berätta om du har köldskador eller frost nafsa
 • hur man ska behandla ditt barns gulsot
 • om perineal massage
 • hur man ska gå grönt för att skydda barnens hälsa
 • hur man hanterar stress
 • om sömn
 • hur man rengör syntetiska hår
 • vad är DPT?
 • hur man får en rabatterad gym medlemskap
 • hur man rengör ditt badrum
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com