Hur man vet om en sänkning eller sår behov stygn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-04
Hur vet man om en nedskärning måste stygn? Tja, det finns några sätt att avgöra om sömmar-tekniskt känd som suturer-kommer att bli nödvändigt att läka ett sår. Läs vidare om hur man berättar om en nedskärning måste stygn

Du behöver:. .
Antibakteriell tvål
Rinnande vatten.
Gasväv eller ett bandage.
Skjuts till sjukhuset.
En fräsch sår eller Klipp


1
stoppa blödningen och tvätta såret!. . Sätt press för att stoppa blödningen och tvätta såret med hjälp av anti-bakteriell tvål. Detta kommer att rensa bort blod och smuts, vilket gör det lättare att bedöma klippa och för att avgöra om såret kommer att behöva stygn.
2.
Fråga dig själv, är den minskning på ansiktet? Sömmar kan minimera ärrbildning som annars kan uppstå om såret fick läka på egen hand. Av denna anledning är en stor del av ansiktet nedskärningar och sår sys.
3.
Fråga dig själv, är den minskning MER ÄN EN tum i längd? En stor, djup klippa mer än en tum i längd kommer att bli svårt att läka utan sömmar. Det finns undantag från regeln, som i fallet av en mer ytlig klippa eller sår. Men generellt sett mest djupa sår som är mer än en tum i längd kommer att kräva stygn.
4.
Fråga dig själv, är den minskning NÄRA EN GEMENSAM? När ett sår inte ligger nära en gemensam, fjäril bandage eller Steri-Strips kan användas för att dra i kanterna av såret tillsammans för att främja läkning, så stygn inte är nödvändiga för dessa sår. Men om såret ligger nära en gemensam, detta orsakar att dra av huden som kommer att dra i kanterna av såret isär, vilket orsakar fjäril bandage och Steri-remsor koppla bort. Detta förhindrar att såret från att läka ordentligt och såret kommer ofta läker långsamt och lämnar ett stort ärr. Så om såret ligger nära en gemensam, är detta ett fall där stygn behövs.
5.
Fråga dig själv, FINNS DET en flik av hud? Om skadan skapat en flik av huden (jämfört med en clean cut) som är drygt en tum i längd, stygn rekommenderas att hålla huden luckan på plats och för att främja läkning.
6.
Fråga dig själv, är såret färskt? Endast färska, nya snitt och sår kan sys. Efter 8 till 12 timmar, är såret förorenat med bakterier och risken för infektion är mycket högre. Så som en allmän regel kommer gamla sår inte sys, men i de fall där suturer skall införas ett avlopp brukar införas för att möjliggöra dränering av pus och bakterier.

Tips och varningar


 • om kanterna av ett sår är att dra isär, men såret är under en tum lång, Steri-band och bandage fjäril brukar fungera bra att dra i kanterna av såret ihop.
 • Alltid monitor för infektion när ett sår läker. Tecken på en infektion inkluderar lossning, lukt, rodnad, ökad svullnad och kanterna på en sydda sår kommer också tenderar att dra isär när en infektion föreligger.
 • Om du misstänker att ett sår är infekterat, ett besök på läkarmottagning eller sjukhus kommer att bli nödvändigt. Oral antibiotika är ofta nödvändiga för att läka ett infekterat köttsår.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur du tar en temperaturavläsning

  Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga, undvika & behandla influensan
 • hur man kan sluta röka cigaretter med hälsosamma alternativ
 • Vem kan ansöka om ett gratis medicinsk kort?
 • hur man kan förstå faran med nagellack
 • produkter för äldre
 • hur man gör hemmagjord mascara
 • hur mycket ska ett barn sova?
 • hur man använder en ergonomisk snöskyffel
 • Hur berätta om det är dags att byta läkare
 • hur man kan spara ditt barn från att bli alltför förstoppad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com