Hur utvecklas ett inåtväxande spik?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-18

Formen på spiken och Toe

En inåtväxta naglar kan bero på många faktorer, en av dem som själva form tånagel. En spik som i allmänhet är krökt i form på slutet är en större risk för att bli inåtväxta snarare än en som inte är det. Om tånagel är horisontell på kanterna i stället för vertikal Detta kommer att kraftigt minska risken för att en inåtväxande spik kommer att utvecklas. Formen på spiken är i allmänhet ett som är arv från stora far-och morföräldrar, men det kan också påverkas av andra faktorer. Några av de svårast böjda naglar, känd som "pincett spikar" är på högsta risken för att utveckla ett inåtväxande spik eftersom båda sidor av nageln är böjda ned mot tån. Bland hänsyn till formen på nageln, måste du märker också om du har en stor, köttig tå, eftersom det kommer öka dina chanser att få ett inåtväxande spik utvecklas. Det är därför i allmänhet stortå har en högre risk att utveckla ett inåtväxande spik.

Klippning Nail

En av de mest kända sätt att utveckla en inåtväxta tå spik är missbruk av Clippers eller skära av nageln själv för långt ner. Med hänsyn till formen på nageln, ger dig mer insikt till den ökade risken att utveckla en inåtväxta spik efter klippning det. Klippning sidorna av tånagel ner för långt kan orsaka kantiga eller vassa hörn. När dessa vassa hörn börjar växa mot tån, i händelse av en böjd spik, gäller det extra tryck på en mindre punkt. De mindre punkt som har detta tryck som den fungerar som en slags kniv som skär eller punkterar huden på tå och växer in i omgivande hud. Den här processen kan vara mycket smärtsamt och kommer sannolikt att orsaka infektioner om den inte hålls ren.

Skor och skador

Knubbig eller köttiga tår är en förhöjd risk för utveckling av en inåtväxta naglar och vilken typ av skor en person bär kan också ha en stor del i denna process. Skor som är för hårt kan orsaka fötterna att svälla, vilket i sin tur ökar storleken och "mushiness" av tårna. Att bära strumpor eller skor som sitter för hårt eller för liten kan lägga tryck på tå och tånagel tvinga spik i tån. Detta gäller särskilt för dem som inte ha skor som är tillräckligt breda för fötterna, eftersom den kraft tjänar till att kurvan tånagel om slitna under längre perioder. Förutom skor, innan skador och trauman till foten kan också fungera för att orsaka eller öka sina chanser att utveckla en inåtväxta spik. Ta hand om tå skador och undvika klippning dina tånaglar om du kommer att bära obekväma skor bidrar till att minska denna risk.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan stoppa snarkning med naturmedel

Relaterade artiklar


 • hur man blir en bättre patient
 • Vilken roll i ett samhälle barnmorska i Storbritannien?
 • hur man kan förebygga torr hud
 • om baby akne
 • hur man behandlar en koka infektion
 • hur man kan bli av gallblåsan stenar naturligt i 6 dagar
 • Hur sluta röka
 • hur man ska behandla svängningar premenopause humör
 • om makt stolar
 • vad är diagnostiska strålning?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com