hur de ska hantera (kanske till och med blomstra) när mamma eller pappa kommer leva med dig

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-25
President Obama är på skiva "hoppas" att hans svärmor kommer att flytta in i Vita huset. Ett ökande antal amerikaner tar i föräldrarnas (s), 3. 600 tusen föräldrar under 2007, från 2,3 miljoner under 2000, enligt US Census Bureau. Den nuvarande ekonomiska nedgången sannolikt kommer att påskynda denna utveckling. Men du har hört skräckhistorier, exemplifierad av mardröm scenarier i filmer som "Monster till svärmor" med Jane Fonda, så hur kommer du klara

Du behöver:?.
Ett stort hjärta
Grundläggande förståelse av mammas fysiska /psykiska behov.
God relation färdigheter.
Stöd för din omvårdnad, helst från både familj och backup professionell källa.
Ett extra sovrum och (förhoppningsvis) badrum med så mycket integritet som möjligt.


1.
Innan mamma (eller pappa) kommer hitta, sin normala dagliga schema för mediciner och som är att förvalta det, förstå sin måltid inställningar och eventuell kost krav och begränsningar, dagliga rutiner för bad, motion, etc. , och har uppgifter som skickas från alla sina läkare, tandläkare, apotek och andra vårdgivare för dig själv och till alla nya yrkesverksamma närmare ditt hem. Du kommer att planera för mammas fysiska och psykiska behov så skapa med både proffs och din familj hur du uppfyller dessa behov, speciellt något utmanande hälsokrav.
2.
Upprätta tydliga riktlinjer vad du kommer att ge, och vad dina föräldrar kommer att förväntas göra för sig själv. Vilka är dina familjemedlemmars uppgifter att hjälpa till med hennes behov och omsorg? Om mamma kommer att behöva handledning medan du arbetar, skapa detta med en agentur eller andra släktingar innan hon kommer. Var säker på att du kan komma åt henne finanser att betala för hennes mat, övriga kostnader, och varje kontroll. Fullo förstå hennes sjukförsäkring. Överväg hennes sociala /andliga behov, till exempel om hon skulle gå i kyrkan eller gå med i en Senior Center.
3.
Mamma anländer! Beroende på sina förmågor, fråga henne vad hon vill göra för att hjälpa till med familjens behov: Kan hon hjälpa till med barn, husdjur foder, växter vatten, hjälp med måltider? Om hon har tidig demens, hon har fortfarande mycket att erbjuda, vilket kommer att stärka hennes självkänsla. Känna sig behövd är viktigt för god familjeförhållanden, oavsett vad hennes nivå av förmåga.
4.
Håll henne som arbetar med släkt och vänner. Om hon kan, försök att inkludera henne i minst en familj måltid varje dag, konsekvens ger seniorer en känsla av självkontroll. Nå ut till din familj om hjälp och input, och se till att använda familj eller en kamrat, hem medhjälpare eller ammande tjänsten att ge dig själv, det primära vårdgivare, "ledigt" för att ta hand om dina egna behov. Mycket som du älskar och vill "göra rätt med" din mamma eller pappa, är det viktigt för dig att ta hand om din egen fysiska, andliga och psykologiska behov för att ta hand om sina.

Tips och varningar


 • Få professionell hjälp för alla nya eller öka den fysiska, medicinska och psykologiska behov, specialister kan erbjuda ovärderlig hjälp med referenser, nya mediciner, och kunskap om samhällets resurser för att hjälpa dig att förstå dessa behov och lära sig färdigheter för att hantera nya krämpor eller beteendemässiga problem som din mamma /pappa kan utvecklas. Försök inte att "göra det ensam"
 • Utnyttja dina föräldrars kunskaper, fritidsintressen, talanger, humor,! Dessa är de "Plus" som kan bidra till att göra livet enklare och rikare för er alla, en riktig win /win resultat.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om testosteron

  Relaterade artiklar


 • hur man säger hejdå till den döende
 • hur man får barn att leva en hälsosam livsstil
 • hur man kan stoppa över medicinera din förälder eller närstående
 • om läkare ansvar
 • om värmevallningar under klimakteriet
 • vilket är det bästa uppvärmd ögonfransböjaren?
 • vad är intrauterin tillväxthämning?
 • hur man kan förbättra din sömn
 • hur man kan stoppa angina rättsmedel smärta hemma
 • tecken att titta efter när banar graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com