hur du ger din tonåring självkänsla hjälp

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-30
Ge din tonåring självkänsla hjälp och vägledning, är en av de bästa sakerna du kan göra för ditt barn. Tonåren kan fyllas med osäkerhet och osäkerhet. Ett av de bästa sätten att hjälpa dem under deras unga år är att hjälpa dem bildar en stark och positiv känsla av självuppskattning. Om du ger din tonåring självkänsla hjälp, kommer han eller hon mer sannolikt att växa till en lycklig och framgångsrik vuxen
1.
Uttrycka kärlek till din tonåring. Gör det till en vana att berätta för din tonåring att du älskar honom eller henne minst en gång dagligen. Ge ofta kramar. Oroa dig inte om det verkar som om de inte uttrycker dessa känslor tillbaka till dig. Tonåringar har ibland svårt att visa tillgivenhet till sina föräldrar. Detta är den tid i deras liv när de bildar sina individuella identiteter. De får inte visa det, men de flesta tonåringar älska och respektera sina föräldrar och behöver kärlek från dem.
2.
Fira din tonåring egenart. Tonåringar kämpar ofta för att få acceptans med sina kamrater i ett försök att passa in Låt din tonåring vet att de är magnifik precis som de är. Vårda din tonåring individuella intressen och talanger.
3.
Uppmuntra din tonåring att ha intressen utanför skolan. Detta kan deltagande i sport, spela instrument, dansa eller gå med i en klubb. Detta gör att din tonåring att bilda positiva relationer med människor som delar samma intressen.
4.
Lär din tonåring hur man ska vara självförtroende. Låt dem veta att veta att de är en hel människa på egen hand och att de inte behöver en annan person att slutföra dem. Detta kommer att minska deras chanser att klamra sig fast på ohälsosamma relationer.
5.
Visa din tonåring hur man mediterar. Har din tonåring sitta i tystnad i tio minuter varje dag. Då har dem klara sitt sinne och bara fokusera på sin andning. De bör ta långa djupa andetag in och sedan långsamt andas ut. Detta är ytterst avkopplande. Meditation hjälper synkronisera höger och vänster hjärnhalvorna. Som ett resultat, är en person som regelbundet mediterar mer intuitiv, mer avslappnad och har bättre omdöme. Det finns andra sätt att meditera inklusive bön, stickning, och jogging. Allt som orsakar en person att klara sitt sinne och fokusera på endast en sak är en form av meditation. Meditation är ett av de mest effektiva sätten att erbjuda din tonåring självkänsla hjälp.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur uppstår en sinus-infektion?

Relaterade artiklar


 • hur man håller varma under vintern
 • hur man minnas bättre
 • om fosterdiagnostik massage utbildning
 • hur man kan spara ditt barn från att bli alltför förstoppad
 • Vad är preventivmedel?
 • hur man kan minska luftförorening inomhus i ditt hem
 • vad som orsakar pormaskar?
 • hur man kan minska dina bröst
 • hur de ska hantera (kanske till och med blomstra) när mamma eller pappa kommer leva med dig
 • statistik över tonårsgraviditeter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com