hur du tar bort en spillra

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-28
Det känns bra att sätta fötterna utan skor och går barfota på verandan eller däck, särskilt i varma sommarmånaderna. Tyvärr kan det finnas en nackdel med allt detta fot frihet i form av smärtsamma flisor. En flisa in i foten snabbt kan lägga sordin på dagen om du inte kan packa upp den snabbt och komma tillbaka till njuta av din verksamhet. Med några enkla verktyg kan du göra just det. Här är hur du tar bort en spillra framgångsrikt
1.
Vilka verktyg behöver du för att ta bort en splitter?

Vill ta bort en spillra som är ytliga, så allt du behöver är en pincett, lite gasväv eller bomullsrondeller, och några tvättsprit. Du behöver även tillgång till en bra ljus så du kan visualisera splitterskydd
2
Hur man tar bort en spillra. .

Först använder gnugga alkohol och gasbinda för att grundligt rengöra pincett du kommer att använda för att extrahera Splinter. Applicera en liten mängd alkohol till en kompress eller bomullstuss och klappa den lätt över splitterskydd. Gnugga inte eftersom du skulle kunna driva splitterskydd ytterligare under huden vilket gör det svårare att utvinna. Enligt ett bra ljus, visualisera splitterskydd. När kan man tydligt se flisan, ta tag ett stadigt grepp med pincetten och dra Splinter ut. När splitterskydd tas bort, rengör området noggrant med tvättsprit på en kompress.
3.
Tänk om Splinter är för djupt för att förstå?

Så länge du kan visualisera splittras och det är alldeles under ytan av huden kan du använda en ren, steriliserad nål för att lätt skrapa bort det ytliga lagret av huden som täcker splitterskydd. Det är viktigt att inte gå alltför djupt. Om du inte kan förstå splitter efter skrapningen bort de ytliga hudlagren, lämna splitterskydd ensam. Om du kan fatta det, pincett rengöras med tvättsprit för att dra splitter ut. Tvätta området noggrant tvål och vatten.
4.
Vad händer om du inte kan nå splittras trots tidigare?

Om splitter är smärtsamt och stör din förmåga att gå, se din läkare för borttagning. Om splitterskydd är liten, kommer det förmodligen fungera sig ur foten över tiden, men du måste titta efter tecken på rodnad och svullnad vilket kan tyda på en infektion som behöver omedelbar läkarvård.
5.
En sista försiktighetsåtgärd.

När du tar bort en spillra, är det viktigt att kontrollera att du är up-to-date på stelkramp. Om det är något tvivel, boka tid hos din läkare för en uppdatering.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man får utanför

Relaterade artiklar


 • hur påverkar graviditet lukt och smak?
 • hur man sluta bita på naglarna
 • Alzheimers tecken och symtom
 • Vad är preventivmedel?
 • hur man kan minska förlossningssmärta med andningsteknik
 • tecken att titta efter när banar graviditet
 • hur du tar bort en spillra
 • om att använda droger när man är gravid
 • hur man tar sig säkert efter en översvämning
 • dig att sluta munkavle under halsen kulturer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com