hur man säger hejdå till den döende

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-10
De viktigaste saker sägs som människor lämnar ytterdörren. "Jag älskar dig". "Vänta inte för mig". "Bär din varma päls".

Del människor kommer att dröja vid dörren, inte riktigt veta hur man säger hej då utan att behöva inställa abrupt och oförskämd.

Medan det finns de av oss, som tar farväl med lite bekymmer. Denna artikel är en serie, som börjar med de svåraste "hej då", till en svårt sjuk nära anhörig som är döende.

Om du är i slutskedet att säga hejdå till din älskade , och att de är sängliggande och oförmögen att ta hand om sig själva skapa trivsel och en möjlighet för dem att säga adjö.


Först: Se till att din älskade en mun är fuktig. Använd en svamp toothette, eller en ren fukta trasa för att rensa bort skräp på tänderna eller tungan. Tillämpar en icke-petroleum läpp produkt för fukt

Nästa:. Du måste sluta prata och skapa en lugn atmosfär för att lyssna.

Om en döende älskade man känner han eller hon kan belasta dig, det bästa sättet att stoppa alla meningsfulla samtal är att fortsätta klappra. Sluta prata. Låt dem veta att du har tid, och vill sitta med dem en stund.

Nästa: att möjliggöra en meningsfull tystnad att komma upp. Tystnad är ett språk, full av information. Ögonkontakt, hand innehav, vila huvudet på sin säng, bredvid honom eller henne.

Försäkra att du är bekväm med vad de vill göra.

Om sjukdomsförloppet har tagit din älskade till en okänslig, försvagade tillstånd, tala tydligt, men mjukt om ljuva minnen. Adress förtjust kul ibland, och ge din älskade en liv mening medan du granskar hans eller hennes liv för dem.

Införliva sin andlighet med sång, bön, smörjelse, välsignelser, släktträff runt sängen.

försäkra dem om att även om deras organ kan vara att gå, kommer de alltid att vara älskad, omhuldade, mindes, och med dig

Post. OBS: har många av mina hospice patienter frågade mig vad dö är som. Jag berättar för dem, som (givetvis) eftersom jag inte har dött, att jag har fått höra att det finns en känsla av att glida ur en snäv sko

Nästa artikel:. Hur man kan säga hejdå till en pratsam telefon ringer.

Du behöver:
kallt vatten, med liten mängd icke-alkoholbaserat munvatten som mynta smaker
. .
Rengör ett utrymme nära sängen.
 Unclutter rummet.
  Spela skön musik som är hälften så högt som din mjuka röst.
 Detta bör vara lugnande, religiösa, kanske, eller lugnande musik.
.


1.
Bedöm hjälpa din älskade man behöver kommunicera. Om din älskade är i behov av total hjälp, försäkra deras mun är fuktig och tungan kan röra sig.
2.
Hjälp ren mun genom att upphöja din älskade huvudet eller genom att vrida det till ena sidan, så fukt kan torkas ut, och det inte pool på baksidan av halsen.

Lägg icke-oljebaserade läpp fuktighetskräm att läpparna.
3.
skapa en lugn miljö. Tala tydligt, lugnt och assuringly. Låt den älskade vet att du är här, sitter bredvid dem. Om de har möjlighet att tala, ge dem tid att granska livet i sin egen takt. Lägg kärleksfulla minnen med lyfta betydelsen av deras liv att de runt omkring dem.

Tips och varningar


 • Musik skall spelas på en nivå under ljudet av din egen naturliga talande röst. Några musik, som Gregorian Chants, eller andra religiösa musik kan vara en enorm källa till tröst.
 • Hitta ett hospice organ som erkänner att de har tillräckligt med personal för att ge "kontinuerlig vård" om hospice laget och familjen känner sig patienten behöver denna vårdnivå. Vissa beteenden för att titta på som uppfyller detta kriterium av kontinuerlig vård, skulle vara terminal rastlöshet, vilket framgår av att klättra ur sängen på ett försvagat tillstånd, oförsonlig ropade svårlösta kräkningar, smärta som inte svarar på dagens mediciner.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man behandlar en koka infektion

  Relaterade artiklar


 • hur du kan förbättra din livskvalitet
 • om laser hårborttagning
 • information om in vitro fertilisering
 • Hur IUD arbete?
 • hur du håller din semester brandsäker.
 • vad är det bästa sättet att räta ut håret?
 • Hur berätta om det är säkert att ge dina bilder vaccineringar
 • hur man kan förebygga barnfetma - en kontrollerad
 • hur man hittar krukväxter som renar luften
 • vad är glukos?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com