hur man ska vara säker med motorsåg

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-23
När jag gick på college arbetade jag i ett sommarläger, och att vara den typiska stadens slicker Jag hade lite idé om hur man hanterar en motorsåg. Tre av oss delades sågar samt berättade att trimma träden i lägret och med en lektion i hur man slår på den jag gick till jobbet.
Dan var särskilt energiska och närmade jobbet med lust. Tyvärr han visste ännu mindre än jag gjorde om motorsågar, och med kombinationen av ungdomlig entusiasm och en brist på respekt för verktyget han använde, gjorde han ett nästan fatalt misstag. Som Dan bryta strömmen till hans såg han svängde runt med sågen i handen. Under den bråkdel av en sekund att kedjan fortfarande rörde sig tog han en gren som kastade kniven tillbaka upp i hans ansikte. Kedjan skär genom både läppar och över delen av ansiktet, och om sågen fortfarande hade varit på det skulle ha dödat honom.
En lärdom i hur man hanterar en motorsåg på ett säkert sätt.
Flesta av oss friluftsmänniska typer gäspa och ställa ut när vi tror att någon kommer att berätta något vi redan vet om. Jag vet. Jag har gjort det. . . Men om du tar en titt på dessa motorsåg säkerhet tips kan du spara dig själv en skada du kunde ha undvikit
Här är en titt på flera saker att tänka på när du använder din motorsåg

Du behöver:
En stor bit papper att rita ditt hus planer på.
.
En markör för att rita med.
.
Foton eller ritningar av familjemedlemmar eller rum.
.


1.
1. Keep din motorsåg service och fungerar väl. En lös kedja kan lindas runt klingan när den glider av. En slö klinga innebär mycket extra arbete och potentiellt farlig trötthet och tvinga skära.
2.
2. Wear skyddsglasögon för att förhindra flis och sågspån från att träffa dina ögon. Allvarlig skada kan göras genom att flyga chips. Kontrollera att glasögon är designade för tuffa förhållanden i chainsawing. Regelbundna glasögon rekommenderas inte eftersom de kan gå sönder eller spricka då den träffas av den debri eller åtminstone avsluta med ett irriterande chip i glaset.
3.
3. Use den rätt såg för jobbet. Generellt sett är en 16-eller 18-tums bladet skär något som är avsedda för den öppna spisen eller woodburner. Försöker att fälla ett stort träd med en såg den här storleken kan överbelasta dess kapacitet. Med hjälp av detta såg på borsten och små grenar skapar svårigheter i den andra riktningen med stress på kedjan och därmed haverier.
4.
4. Anticipate vad experterna kallar en "kast". Detta inträffar när spets eller övre delen av sågen grabs på en träbit och kastas tillbaka i kraft. Det är vad som hände med min vän Dan. Håll huvudet borta från en position direkt ovanför den såg och ett stadigt grepp så att om sparkar bakåt mot din kropp du redan kommer att ha det under kontroll.
5.
5. Don inte klippa ensam. Du kan ha sågat virke i årtionden utan problem men det tar bara ett misstag eller felaktig utrustning för att sätta dig på sjukhuset, eller ännu värre. Har en kompis som kan gå om hjälp vid behov.
6.
6. Have ett väl laddat mobiltelefon. Detta kan spara tid om en ambulans behövs liksom för att beställa en pizza.
7.
7. Have en första förbandslåda redo. Chainsaw skador är vanligtvis allvarliga när de inträffar. Brandförsvaret vid skador som skrapade knogar, småsår och fiberband kan tas om hand på plats och vedhuggning gå vidare.

Tips och varningar


 • Många av oss njuta av en dag i skogen och rensar ut lay-downs och döda träd avsedda för vedspisen eller spisen. Men det tar bara en slip eller ett ögonblick av oaktsamhet för att sätta oss på akuten. Bestående kan resultera missbrukar eller inte respekterar vad en motorsåg kan göra. Följ de säkerhetsbestämmelser som kommer att bidra till att din chainsawing kommer att vara säkra och produktiva. Det är värt lite extra ansträngning och kommer definitivt att spara på sjukhusräkningar.
 • Motorsågar kan vara dödliga. Alltid sätta säkerheten främst när du är ute i skogen.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man andas lättare och korrekt hållning

  Relaterade artiklar


 • autism symtom hos nyfödda
 • bli en spermadonator
 • Hur blodtryck testning arbete?
 • hur man skapar rätt motionsprogram
 • hur man bli friskare
 • hur man hanterar svanskotan smärta (svanskotan smärta) under graviditeten
 • är bensoylperoxid säkert under graviditeten?
 • Hur slår håret grått?
 • hur du spårar ägglossning genom att kartlägga din basala kroppstemperatur
 • hur man undviker influensa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com