hur man skapar en hemma plan brandstege

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-24
Det finns definitivt ingen tid för misstag när en brand inträffar. Det kan ta mindre än två minuter för rök för att övervinna ett barn eller en vuxen. Läs dessa instruktioner för att skapa ett hem Familj Fire Escape Plan för din familj. Learning vad man ska undvika och vad man ska göra kan rädda ditt liv i händelse av brand eller annan katastrof

Du behöver:
En stor bit papper att rita ditt hus planer på
. .
En markör för att rita med.
.
Foton eller ritningar av familjemedlemmar eller rum.
.


1.
Du kan överleva en brand i ditt hem, om du vet vad du ska göra, varför varje familj bör göra och öva en plan brandstege:
Rita en planritning av ditt hem och markera två vägar ut ur varje rum, inklusive Windows. För barn, placera ett foto av barnet på golvet planen så att de lätt kan tala om var deras rum är. Barn kan lätt förväxlas med planritningar. På din plan, visar två utgångar från varje rum.
2.
Få hela familjen att enas om en utanför mötesplats, långt borta från någon brinnande byggnad och några träd som kan brinna. Välj en plats framför ditt hem, perferably tvärs över gatan, där alla möter när de har rymt. Rita denna plats på din Escape Plan.
3.
När du har ritat ditt Escape Plan och markerade där alla rum är, se till att alla har som kopia av Escape Plan. Gör som hotell gör och montera en kopia av din Escape Plan på baksidan av varje sovrumsdörren.
4.
Fysiskt öva din Escape Plan på minst två gånger om året. Öva att komma ut snabbt och noggrant. Minst en av dina träningar bör ske på natten eller när ögonbindel, utan lyset på. Avstånd bedömningarna är olika i mörkret.
5.
Gör din Escape Plan realistisk genom att låtsas att vissa utgångar är blockerad av eld och öva på att använda alternativa utrymningsvägar.
6 .
Var säker på att alla i familjen vet hur man låsa upp och öppna alla dörrar och fönster i huset. Lär alla att testa dörrar med baksidan av sin hand innan du öppnar dem. Om dörren känns svärm, öppna den inte, använd alternativ utrymningsväg.
7.
Om du bor i ett hyreshus Fråga din hyresvärd att tillhandahålla regelbundna brandövningar. Känn din byggnadens utrymningsplan och använd aldrig hissen vid brand. Gå över utrymningsplanen med dina barn.
8.
Om du bor i ett tvåvåningshus, köpa en stege brandstegen, som kommer att ge ett säkert sätt att nå marken från en andra berättelse fönster.
9.
Om du har husdjur, de blir en del av din utrymningsplan. Bestäm vem som kommer att ansvara för vad husdjur. Inkludera i din plan alla bur husdjur, såsom PET ormar, sköldpaddor, gerbiler eftersom de kan dö av rökförgiftning så snabbt som människor.

Tips och varningar


 • vet två vägar ut ur varje rum. Om du bor i ett flera våningar hyreshus, karta ut så många vägar som möjligt för att avsluta trappor på din våningar i byggnaden.
 • Om en av dina utrymningsvägar i en andra eller tredje berättelse fönster , att överväga att undersöka i en säkerhet stege. I en hög byggnad, alltid använda trappor, hissar aldrig att undkomma elden.
 • Om du sover med ditt sovrum dörrarna stängda på natten, installera en brandvarnare i varje sovrum för att du inte kan höra den i hallen.
 • Brandvarnaren ljuder larmet för att väcka dig och din familj. Se till att alla vet vad din brandvarnare låter. Byt batterier i din brandvarnare varje jul och varje fjärde juli.
 • Du kanske också vill utveckla en speciell signal om att alla familjemedlemmar kommer att förstå att det betyder "fara", kanske en polis visselpipa. Använd denna signal endast i nödfall.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man ska vara säker med motorsåg

  Relaterade artiklar


 • vad är interventionell radiologi?
 • hur man kan stoppa angina rättsmedel smärta hemma
 • hur man kan bota hicka
 • om Kegel övningarna
 • om ultraljud
 • hur man tenderar att ett barn som hostar
 • är spermadonator far till barnet?
 • Hur man vet om du är gravid: tecken och symtom på graviditet
 • när får brösten slutar växa?
 • hur man får det bästa av din läkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com