lagar om surrogatmödrar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-02
Surrogat graviditeter involvera mor som är barn i avsikt att ge upp det vid födseln. Huruvida surrogatmamma bär barnet för familjen eller främlingar, blir barnet juridiskt någon annans efter leverans. På grund av förvirringen mellan som föräldrarna faktiskt är, surrogatmoderskap lagar hjälp bestämma barnets vårdnadshavare när det finns en oenighet

. Historia

Fram till 2002 var det få lagar om surrogatmoderskap. Men med ökad efterfrågan på surrogat tjänster, är stater passerar och verkställa fler lagar om surrogatmoderskap.

Funktion

Surrogacy erbjuder par som inte kan få barn själva förmågan att få avkomma som är åtminstone delvis genetiskt deras. De flesta surrogat relationer börjar genom en agentur som matchar surrogat för blivande föräldrar. Surrogacy lagar ge juridiska riktlinjer avseende surrogatföräldraskap och rättigheter till barnet.

Typer

Det finns några olika typer av lagar om surrogatmoderskap. Till exempel i vissa stater, tillåter inte surrogatmoderskap lag surrogatmoderskap för ogifta par. Andra stater förbjuda helt enkelt surrogatmoderskap av något slag. Surrogacy med ersättning är olagligt i vissa stater.

Överväganden

Eftersom surrogatmoderskap lagar varierar från land till land, och på grund av deras lös formulering, att få en advokat som är absolut nödvändigt. I alla fall av surrogatmoderskap den blivande föräldrarna betalar alla medicinska kostnader under graviditeten för surrogat, och i många fall uppehälle, också. Surrogacy är inte ett billigt alternativ, eftersom medicinska kostnader under graviditeten är höga. Lägg rättegångskostnader till dessa, och det blir ett mycket stort antal.

Missuppfattningar

De flesta surrogatmödrar har inga problem att ge upp barnet i slutet av graviditeten. De anser sig bärare av den unga liv, men inte från modern. Det finns fall av surrogat ändra hennes sinne, men det är inte vanligt.

Fördelar

Surrogacy lagar ge riktlinjer till dem som vill använda surrogatmödrar om lagligheten och verkställbarheten av surrogatföräldraskap och förmynderskap. Lagarna säkerställa skyddet av de rättigheter som surrogatmamma och blivande föräldrar.

Varning

I flesta fall surrogatmödrar lagar gynna surrogatmamma rättigheter i motsats till den blivande föräldrarnas rättigheter. Detta beror på att lagligt ett barns mor är den kvinna som födde dem. Även om det inte är en vanlig företeelse, det händer att de surrogatmamma ändringar henne. I så fall, om ägg eller spermier kom från blivande föräldrar, har det en inverkan på en förmyndare för barnet. I dessa fall är det en domstol fråga, och en domare avgör var barnet hamnar.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om bröst muskelknutor

Relaterade artiklar


 • Hur du tar hand om dina fötter på vintern
 • hur man får den bästa behandlingen på akuten
 • hur man förbereder kroppen för graviditet
 • klamydia och ryggsmärta
 • symptom på svår KOL
 • hur företaget benen
 • hur man somna
 • vad är det bästa sättet att räta ut håret?
 • Vilka är fördelarna med navelsträngsblod bank?
 • Vem kan ansöka om ett gratis medicinsk kort?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com