om laser hårborttagning

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-03
En av de mer populära metoderna för hårborttagning i dag är laser hårborttagning inte för alla. Människor med olika hudfärger och hårfärger kommer att få olika resultat från laser, och vissa kan inte vara bra kandidater alls för denna behandling. Se till att du väl är informerad innan du väljer detta alternativ för hårborttagning, eller du kan vara besviken på resultaten

Historia Vetenskap experimenterade först med att använda laser för att ta bort hår 1969. Tidig laserbehandlingar bort hår en follikel i taget och visade sig ineffektiv över tiden. Det var inte förrän i slutet av 1990-talet som skäligen effektiv laser hårborttagning metoder uppstod, och de är att finslipa idag.

Betydelse

instängd i det förflutna för att användningen av kemikalier och rakhyvlar, visade laser hårborttagning att vara ett stort steg för de personer som söker en mer permanent sätt hårborttagning. Från den lilla mustasch till ögonbrynet till bikinilinjen, har laser hårborttagning visade sig vara ett gångbart alternativ för miljontals människor, mest kvinnor, världen över.

Funktion

Enligt Mayo Foundation för medicinsk utbildning och forskning, " laser hårborttagning är en medicinsk åtgärd som använder laserljus --- en intensiv, pulserande ljusstråle --- ta bort oönskat hår. Laser hårborttagning verk genom att skicka en ljusstråle genom huden. Lasern mål mörka pigment, melanin i håret. När ljusstrålen träffar hårsäcken (där hårväxt ursprung), förstör den intensiva hettan hårsäcken direkt. "

Tidsplan

Tiden är inblandade i laser hårborttagning varierar beroende på hudfärg, område av kroppen och råhet av håret i sig. I allmänhet behöver du mellan sex och åtta behandlingar med väntande perioder på 3 till 12 veckor mellan behandlingarna för att se fullständig avsaknad av hårväxt i det behandlade området.

Missuppfattningar

Laser hårborttagning är inte för alla. Hårfärg och hudtyp avgör om du är en bra kandidat för processen. Laser hårborttagning är mest framgångsrika på människor med svart eller brunt hår och ljusare hy. Laser hårborttagning inte fungerar på ljusbrunt, ljusröd, vit eller ljust hår.

Varning

blåsor, skorpbildning, fjällning och ärrbildning är bara några av de biverkningar som möjligt med laser hårborttagning behandlingar. Andra villkor som kan förekomma innefattar mörkare eller ljusare i huden, förändringar i hudens struktur och förändringar i håret själv. Se alltid till att den läkare som utför din förfarande är en licensierad dermasurgeon med särskild utbildning i laser hårborttagning.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man får korrekt information om influensa och förkylningsvirus

Relaterade artiklar


 • Hur BIOFREEZE arbete?
 • hur man ökar ditt barns immunsystem
 • hur man kan förbättra ditt minne
 • hur man skotta snö säkert
 • hur du älskar din partner deprimerad
 • hur man förbereder kroppen för graviditet
 • hur man uppmuntrar bra beteende hos barn
 • hur man hanterar ischiassmärta under graviditeten
 • hur man ska hantera när de släpper en kär på ett vårdhem
 • hur man sköter om en Preemie
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com