om testosteron

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-25
Klassad som en av de mest potenta hormoner i den manliga kroppen, testosteron är det viktigaste androgen eller könshormon som finns i både manliga och kvinnliga. Det är en anabol steroid som bygger proteinet behövs för att öka muskelvävnad. Den manliga kroppen producerar testosteron hela sitt liv. Testosteron ger också den nödvändiga ingrediens som bygger protein. Emellertid produktionen av testosteron avsevärt minskar under ålderdomen

Du behöver:
ett stort hjärta
. Grundläggande förståelse av mammas fysiska /psykiska behov.
God relation färdigheter.
Stöd för din omvårdnad, helst från både familj och backup professionell källa.
Ett extra sovrum och (förhoppningsvis) badrum med så mycket integritet som möjligt.

Betydelse

Testosteron har en stor inverkan på andra metaboliska processer som skapar de blodkroppar i benmärgen och benbildning. Lipid-och kolhydratmetabolism, tillväxt av prostatakörteln och korrekt leverfunktion påverkas starkt av den nivå av testosteron i kroppen. Testosteron är också viktigt för normal reproduktiv verksamhet som det producerar erektion och normalt sexuellt beteende hos män.

Funktion

testosteron produceras i könskörtlarna med hjälp av kolesterol. Normalt är den mänskliga kroppen kan reglera nivån av testosteron i sig utan medicinska ingrepp. Den styrs av en negativ feedback som omfattar hypotalamus, främre hypofysen och testiklar. Effekten av testosteron variera per åldersgrupp. Postnatala effekter av testosteron, både manliga och kvinnliga bero på nivån av fritt testosteron cirkulerar i kroppen. De flesta av dessa effekter uppstår mellan 7 till 12 veckor av utveckling.

Effekter

Under tidig pubertet, uppmuntrar produktionen av testosteron tillväxten av kroppens hår och fet hud. Det fördjupar även rösten, utvecklar struphuvudet, och gör att testiklarna att stiga. Testosteron påverkar också hjärnans tillväxt. Eftersom män har högre testosteronnivåer, deras organ är i allmänhet större än honorna. Testosteronnivåer kan också negativt påverka den mänskliga kroppen, överdriven testosteron kan orsaka akne och andra hudsjukdomar, tillväxten av vissa cancerceller, sömnproblem och andra komplikationer.
produktionen av testosteron i linda redan upptäcks så tidigt som 4 till 6 månader, men effekterna är ännu inte bekräftats. Den första konkreta effekterna av testosteron ses i pre-puberteten ålder när kroppen producerar vissa kroppslukt, ökar hudens oiliness, utseende av könshår och andra kroppsbehåring, och acceleration i muskulös tillväxt. Hos kvinnor, klitoris inflammation och ökad libido utvecklas.

Fördelar

testosteron används för att behandla vissa sjukdomstillstånd som orsakas av låga testosteronnivåer. Läkarna ordinerar behandlingar som stimulerar produktionen av testosteron. Det är också för att behandla cancer och kvinnor som har kön dysmorphia.

Teorier /Spekulationer

Man tror att testosteronnivåerna påverka en persons uppmärksamhet, minne och spatiala förmågor och låg testosteronnivå öka aggressiviteten i mänskligt beteende . Man trodde också att kognitiv försämring som kan ses i demens under ålderdomen orsakas av sänkt nivå av testosteron produktion.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om blodgrupp

Relaterade artiklar


 • det mänskliga embryots utveckling?
 • hur man kan bryta smärtsamma vanor
 • om bröstförstoring
 • Hur utvecklas en abscess?
 • hur man upptäcker inre blödningar och ge stöd
 • hur man kan sänka kortisolnivåer
 • hur lätta huden gratis
 • hur man har kul att förlora vikt
 • hur man ska leva hälsosamt
 • hur du spårar din menstruationscykel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com