om värmevallningar under klimakteriet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-09
Värmevallningar är ett vanligt symptom på klimakteriet, som en följd av snabbt förändrade hormonnivåerna under denna fas av en kvinnas liv. Enligt Breastcancer. org, orsakar den minskade nivån av östrogen i kroppen för att uppleva en känsla av intensiv värme. Dessa episoder kan vara allt från två till 30 minuter, beroende på Mayo Clinic. Läs vidare för att få veta mer om värmevallningar under klimakteriet

Betydelse

Enligt Mayo Clinic, ungefär tre av fyra kvinnor upplever värmevallningar under klimakteriet. När en kvinna har en varm blixt, kan hon ha en hjärtklappning, extrem svettning, en känsla av värme eller intensiv värme sprider sig till hela överkroppen och ansiktet, och en kyld känsla då den varma blixten är slut.

Tid Ram

Antalet värmevallningar en kvinna upplevelser under varje vecka varierar beroende på person. Kvinnor kan uppleva flera värmevallningar på en dag eller bara några få i veckan. Medan de flesta värmevallningar bara varar några minuter, kan vissa vara så länge som 30 minuter. Enligt Mayoclinic. com, värmevallningar är vanligast under klimakteriet, vilket är den tid precis före klimakteriet, och tenderar att starta upp bara ett par år efter menstruation har upphört.

Expert Insight

Eighty- fem procent av kvinnorna i USA upplever värmevallningar då de närmar sig klimakteriet, enligt breastcancer. org. När de upplever en varm blixt, de känner sig i allmänhet stark värme, svettning och hjärtklappning, men en del kvinnor också uppleva illamående, yrsel, huvudvärk, ångest eller känsla av att de håller på att kvävas, enligt bröstcancer. Org.

Förebyggande /Lösning

Värmevallningar under klimakteriet kan behandlas, och enligt Breastcancer. org, det bästa sättet att göra detta är genom naturliga former av behandling, såsom förändringar i livsstil. En sak platsen säger kvinnor kan göra för att minska förekomsten av värmevallningar är att undvika sådant som utlöser den blinkar, såsom alkohol, kryddstark mat, koffeinet, varma duschar och rökning. Det rekommenderas också att kvinnor som upplever värmevallningar också hålla isvatten till hands och läppja på den ofta, använd bara bomull, ta svala duschar och använda bomull pyjamas. Motionerar mer, öva andning och avslappningsövningar, yoga och med E-vitamin kan också vara till fördel för de kvinnor som har värmevallningar.

Fördelar

Enligt Mayoclinic, kosttillskott såsom silverax, soja och rödklöver kan användas för att stävja värmevallningar, och för kvinnor som upplever svår värmevallningar, läkare rekommendera östrogenbehandling. Kvinnor som får östrogenbehandling, även känd som hormonersättningsbehandling, ta östrogen för att lindra symptom på klimakteriet.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur banken navelsträngsblod stamceller

Relaterade artiklar


 • om arbete
 • hur sluta dricka utan AA
 • vad är DPT?
 • är laser hårborttagning säkra under graviditeten?
 • hur du håller din julgran från att göra dig sjuk
 • hur diagram blodtryck
 • Hur demens framsteg?
 • hur ta reda på om du är bärare av en sjukdom
 • hur man kan förebygga, undvika & behandla influensan
 • äldreomsorg
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com