vad är pri?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-02
Familjer medlemmar som handlar med en äldre släkting handikappade kan inte bara kolla sin käraste till en skicklig omvårdnad anläggning. Sjuksköterska kräver en bedömning för att avgöra om en person är lämplig för vårdnivå. Patienten översyn instrument, eller PRI, är ett utvärderingsverktyg som används av sjukhus och vårdhem för att bestämma den kognitiva och fysiska skicklighet hos en person

Du behöver:.
Exakt information om förkylningar och influensa
<. /h4>

Betydelse

Den primära funktionen för en PRI är att bestämma en persons mentala och fysiska förmågor. Dessa bedömningar är staten New York lag på kandidater som söker placering i en kunnig omvårdnad anläggning. Bedömningen är inte nödvändigt för dem som kommer in hemtjänst eller självständigt boende anläggningar, även om testet utförs i många fall för att avgöra om hemtjänst eller kvalificerade sjuksköterskor är mest lämplig.
Medan krävs enligt lag i delstaten New York för vårdhem antagning, många andra stater använder PRI som en riktlinje för att bestämma kunskapsnivån hos äldre i behov av institutionsvård.

Funktion

PRI screening är normalt bra i 30 dagar och utförs av en sjuksköterska. Testet utförs i en av två miljöer. Majoriteten av PRI har slutförts på ett sjukhus på grund av ett besök på akutmottagning. Personer med demens eller ett avancerat kronisk sjukdom bedöms före utsläpp i syfte att fastställa deras kognitiva och fysiska funktionshinder. Vid denna punkt använder ansvarsfrihet sjuksköterskan verktyget för att avgöra om personen ska släppas återvända hem eller om kvalificerad omvårdnad är lämplig. Människor kan också bedömas i hemmet av en privat sjuksköterska. Många gånger, familjer ringer sjukhem erbjuds ett hembesök av en sjuksköterska. Detta sjuksköterska utför PRI för att avgöra om kvalificerade sjuksköterskor är nästa steg. Detta kan antingen betalas privat eller, om kvalificerade genom Medicaid.

Storlek

New York State PRI guide är 73 sidor lång, men den bedömningen är bara fyra sidor. De återstående sidorna adress hur man fyller i dokumentet, samt hur man bedömer den enskilde. Medan kort tar provet en hög nivå bild av den enskilde. Medan utvärderingen är en riktlinje och nationell lag, många gånger sjuksköterskor erbjuda sina åsikter när de fattar beslut om huruvida en person är lämplig för kvalificerad omvårdnad.
New York State PRI är modellen för PRI användas överallt i landet.

Funktioner

PRI ser på inte bara vilken sjukdom påverkar den bedömda personen, men den skicklighet nivå som de verkar. De första 26 frågorna i provet mäta både på personens förmåga att utföra dagliga aktiviteter, som rörlighet, toalettbesök och äta, och beteendemässiga frågor --- hallucinationer, verbala utbrott och fysiska angrepp. Sköterskan på den person som baseras på en förutbestämd uppsättning behörigheter som täcker den personens nivå av oberoende. Frågor från 27 till 29 itu med terapier och behandlingar som ges, från läkemedel till fysisk och yrkesmässig behandlingar.

Effekter

Fråga 30 är den viktigaste frågan i PRI. Detta är den del av formuläret där en medicinsk diagnos är tilldelad. Sjuksköterskan uppmanas att ange en ICD-9-koden, som kommer från den internationella klassificeringen av sjukdomar, 9: e upplagan. Den mest använda koden på PRI är 294,1, eller demens. Även demens är faktiskt inte en sjukdom, är den här koden den vanligaste av alla kod som tilldelats på PRI.
Resultatet av PRI, inklusive tilldelad diagnos, avgör om patienten behöver kvalificerad vård.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur har en förbättrad sikt på vintern

Relaterade artiklar


 • vad är DHT?
 • biverkningar av orto tri-cyclen födelsekontroll
 • om svettkörtlar
 • om makt stolar
 • om trötthet
 • Hur vet man att smärta i urinblåsan är allvarlig
 • hur man identifierar och återvinna plast
 • hur man gör nya vanor pinne
 • vad är det bästa sättet att räta ut håret?
 • hur man kan stoppa över medicinera din förälder eller närstående
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com