Hjälp till självhjälp få bästa möjliga labbresultaten

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-28
Även om labbet är alltid skulden i filmer och på TV, de flesta laboratorier är pålitliga och ansedda. Medicinska tekniker sitter inte runt läsning, vilket gör labbresultaten avsiktligt försenat. Prover inte går förlorade i labbet, de är förlorade i skrivsalen eller transitering till labbet!

Följ dessa steg för att förbättra dina chanser att få de bästa labbet möjliga resultat. Dina resultat beror på kvaliteten på provet fick

Du behöver:
Ditt tänkande mössa
. Din övervakning.


1.
När man har blod från armen, se till att Phlebotomist eller sjuksköterskan inte gör stasen för hårt, och inte lämna den på för länge. Om en ven inte hittas under en tid, när det konstateras har stas bort för en stund, och sätta tillbaka den. Lämnar kompressorn på orimligt långa orsakar en sammanslagning och koncentration av blod i venen. Vissa kemi, särskilt kalium, påverkas genom att lämna kompressorn på för länge eller för hårt. När blodet börjar flöda in i vakuum provröret eller sprutan skall stas tas bort.

Pumpning din knytnäve mer än 2-3 gånger också påverkar resultat och är ingen hjälp.
2.
Kontrollera att Phlebotomist eller sjuksköterskan ritar en röd eller " ; tiger "top tube för kasta om bara coagulations tester såsom PT (Pro tid) eller PTT (protrombinkomplexkoncentrat Time) håller på att utarbetas. Rita bara en blå övre röret för koagulation resultat ger felaktiga resultat. Av denna anledning är en liten röd top tube genomgå göra sig av någon hud föroreningar och vävnadsvätskor gå in i kassera röret, vilket "rent" blod testas i den blå toppen provrör. Om flera rör dras, den röda eller "tiger" toppar bör alltid göras först, med gröna, lila, royal blå, gul och blå dras efteråt.

Se Phlebotomist eller sjuksköterska att göra Se till att insamlingen rören är försiktigt blandas omedelbart efter de fylls. Alltför många rören sätts på bordet, och blandade ögonblick, eller längre, senare. Många tester är förstörda på grund av blandningen inte görs omedelbart. Ofta förstår den person som får blodet inte hur viktigt detta steg är. Detta är särskilt viktigt för lila /lavendel och gröna topp rör.
3.
Om en spruta används (med eller utan en fjäril nål /slang), se till att blod i sprutan placeras i ett rör, omedelbart och korrekt sätt, efter att dras. Det är inte rätt för sjuksköterska /Phlebotomist att "spruta" blodet i samlingen rör rören. Blodet behöver ange Uppsamlingsrör långsamt. Vanligtvis vakuum provröret kommer att dra blod i röret i rätt hastighet. Vissa blod lådor verkar njuta av att trycka kolven och tvingar blodet i provtagningsrör. Detta orsakar röda blodkroppar kan brista, falskeligen berör många undersökningar, särskilt gränsöverskridande samarbete och kalium. Du är väl inom dina rättigheter som patient att få ditt exemplar kunna hanteras korrekt.

Kontrollera att Phlebotomist eller sjuksköterskan torkar alkohol av din arm (eller finger) med en ren bomull eller gasbinda, före ritning blodet. Överblivna alkoholen inte bara sticker när nålen tränger igenom huden, kan det förorena provet.
4.
För ett urinprov, följ rena fångsten ges anvisningar du, eller ibland upp på toaletten väggen. Det är viktigt att rengöra med den givna servetter dig, och att låta några av dina urin hamnar i toaletten, sedan fånga mittstråleurin urin i koppen. Anledningen till detta är att spola ut hudbakterier, skräp, toalettpapper strimlor, etc. , som kan orsaka felaktiga resultat. Det finns goda skäl för alla riktningar!

Slutligen, se dina prover (blod, urin, cellprov, hals kulturer, etc. ) Är märkta innan du lämnar platsen! Låt inte Phlebotomist eller sjuksköterskan berätta proven kommer att märkas, inte oroa dig. Orolig. Be att få se att dina prover är märkta. Lämna inte ett urinprov på toaletten utan att vara märkta, ordentligt. Dessa är dina prover och du inte vill att de ska förkastas på grund av avsaknaden av en etikett. Du vill inte heller att få någon annans resultat beror på en märkning blanda ihop, som kan leda till en uppsjö av medicinsk felbehandling! Många ställen kräver nu att patienten parafera lable att verifiera att det är korrekt märkt. Detta är en utmärkt idé!
5.
Om besöka läkare för ont i halsen, är det troligt att du kommer ha en hals kultur vidtas. Medan dricka mycket vätska vid sjukdom är precis vad doktorn beställt, inte dricka samtidigt läkarmottagningen. För en tillförlitlig provtagningen, vill du inte ha en hals som bara var sköljas med vätskor! Väl framme i väntrummet, spara dryck för efter halsprov erhålls! Några snabba STREP tester kan bli falskt påverkas av ingredienserna i juicer och sodavatten, medan konventionella svalgprov kan ändras från en utspädning av organismer, även med vanligt vatten.


Lycka till och bra resultat labb!

tips och varningar


Var
 • varm när man ska gå blodprov! Ta en tröja. Vener är svårare att hitta om du är kyld!
 • Ha ett glas vatten innan du åker hemifrån, för att du kan samla ett urinprov. Överdriv inte med vätska men-du inte vill ha en extremt utspädd urin prov! Att vara släckt också gör det lättare att hitta en ven för att dra blod.
 • Om samla ett urinprov och med blod dras, samla urinprovet första, speciellt om du är nervös över att ha blod dras.
 • Om du känner dig svimfärdig under blodprov processen, varna Phlebotomist /sjuksköterska omedelbart. Vänta inte!


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man förebygger skam för en sängvätare





  Relaterade artiklar


 • Hur impetigo spridas?
 • hur man bygger upp ditt barns självkänsla
 • hår-uträtning recensioner
 • hur man säger hejdå till den döende
 • hur man förlorar 30 u00A3
 • hur man uppmuntrar bra beteende hos barn
 • hur man kan bli av graviditetsillamående under graviditeten
 • hur har en miljövänlig perioden
 • hur man älskar villkorslöst
 • hur man gör nya vanor pinne




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com