define stetoskop

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-06
Bilderna av läkare böjd över en patient, skriver på ett urklipp och påtagning ett stetoskop är vanliga. Stetoskopet är en symbol för läkemedel som har hjälpt diagnostisera problem med hjärtat och andra interna frågor sedan dess tillkomst 1816. Även om teknik och tid har fört den medicinska världen nya diagnosverktyg, är stetoskopet fortfarande en tillförlitlig anordning, som läkare använder dagligen. Det har förbättrats dramatiskt sedan införandet

Historia

Rene Theophile-Hyacinthe Laennec uppfann den första stetoskopet 1816. Innan dess skulle läkarna sätta sitt öra till patientens bröst och lyssna på inre ljud. Laennec första stetoskop var en trätub att läkare placerad nära patientens hjärta. År 1850 introducerade George Camman gummi, vilket skapar en mer bekväm modell. Idag är stetoskopet av rostfritt stål, gummi, nylon och plastmaterial.

Funktion

stetoskopet tillåter läkare att höra ljudet av hjärtats vävnader vibrerande som blod svänger mot hjärtklaffarna. Detta ljud kallas LUB-dup. De lyssnar också för en "SVISCH" ljud, vilket kan tyda på oegentligheter med blodflödet. Läkare lyssnar också på lungorna och mellangärde med stetoskop. De lyssnar för rosslar och knastrar som visar vätska eller förträngningar i luftvägarna. När stetoskopet placeras på buken, hör läkaren gurglande ljud av magsäcken, tunntarmen och tjocktarmen.

Typer

Stetoskop idag är mer sofistikerade än de stetoskop används i Laennec tid. Binaural stetoskop är de typiska stetoskop utformad för båda öronen. Singel stetoskop är utformade för ena örat. Differential stetoskop tillåta läkare att jämföra ljud från två olika orter. Den elektroniska stetoskop förstärker ljudet. Det finns stetoskop utformade specifikt för att lyssna på hjärtslag ett ofött barn, liksom stetoskop barnläkare för små barn.

Effekter

Några stetoskop måste placeras på huden medan andra kan placeras över kläder. Stetoskop används vanligen tillsammans med blodtrycksmätare, en medicinteknisk produkt används för att mäta blodtrycket. Utbildning för att lyssna ordentligt krävs för att använda ett stetoskop för diagnos.

Potentiella

Ny-designade-/konstruerade stetoskop ger läkare och annan utbildad personal mer korrekt information. Stethoscope. com erbjuder en mängd olika produkter. Vissa stetoskop isolera utanför ljud för bättre ljudkvalitet. Andra erbjuder olika uppsättningar öra spets. Priserna varierar från $ 75 till $ 200 för mest stetoskop.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om pensionering samhällen

Relaterade artiklar


 • hur företaget benen
 • om fibroid blödning
 • om antibiotika
 • Hur du tar hand om dina fötter på vintern
 • hur man kan samla navelsträngsblod
 • hur man förhindrar självmord när det händer live på nätet
 • om spädbarn förstoppning
 • om Nizoral schampo
 • hur man lever med en diabetiker make
 • hur till återvinna från influensa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com