hur man förstår varför acetylsalicylsyra är farligt för barn med feber

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-28
Som förkylning och influensa säsongen närmar, föräldrar förbereda ropen "Jag känner mig inte bra" från sina små. Den feber, värk och smärta som går längs med influensa och andra virusinfektioner kan göra ett barn känner sig eländig. Även om du kan frestas att nå för flaskan barns aspirin för att få feber nere, inte vara så snabba. Aspirin för barn kan få oförutsedda konsekvenser i form av ett potentiellt tillstånd som kallas Reyes syndrom

Du behöver:. .
En bedwetter
kärlek.
förståelse.


1.
Vad är Reyes syndrom och varför är det viktigt? Reyes syndrom är ett allvarligt tillstånd hos barn som kan påverka nästan alla organ i kroppen, främst lever och hjärna. Det verkar oftast i ett barn eller en tonåring som återhämtar sig från en övre luftvägarna virus som förkylning eller influensa. Det är som kännetecknas av extrem personlighetsförändringar, förvirring, svåra kräkningar och kramper. Om den inte behandlas kan det leda snabbt till döden.
2.
Det har varit konstateras att ett större antal fall av Reyes syndrom hos barn som fått acetylsalicylsyra och aspirin-liknande derivat för styrning av feber. Även Reyes syndrom kan slå något barn eller tonåring, verkar det vara vanligare hos dem som har tagit vuxen eller barn acetylsalicylsyra mot feber. Därför är det rekommenderat att aspirin till barn helt kan undvikas.
3.
Det är viktigt att komma ihåg att aspirin derivat kan hittas i en mängd andra produkter än för barn och vuxna produkter acetylsalicylsyra . Många smärtstillande medel och anti-illamående behandlingar innehåller acetylsalicylsyra-liknande derivat som kan öka risken för ett barn att utveckla Reyes syndrom. Det är även troligt att acetylsalicylsyra derivat som finns i vissa produkter appliceras på huden kan öka risken. Du kan få en komplett lista över mediciner och aktuella produkter för att undvika hos barn genom att gå till National Reyes syndrom stiftelsens hemsida och ladda ner en kopia.
4.
Medan aspirin för barn är inte rekommenderas kan du lindra fortfarande ditt barns feber med paracetamol produkter såsom paracetamol. Lyckligtvis har användning av paracetamol inte satts i samband med en ökad risk för Reyes syndrom. Kontrollera alltid med din läkare innan du ger ditt barn någon form av läkemedel mot feber. Aspirin för barn och tonåringar ska undvikas, bland annat någon som är under nitton års ålder.
5.
Det är också viktigt att vara medveten om symtomen på Reyes syndrom och söka läkarvård genast om ditt barn eller tonåring att utveckla personlighetsförändringar, kräkningar eller förvirring. Reyes syndrom orsakar svullnad av hjärnan som behöver behandlas omedelbart för att undvika långsiktiga komplikationer, inklusive död. Genom att vara medveten om symptomen och undvika användning av acetylsalicylsyra till barn och tonårings kan du minska ditt barns risk att utveckla allvarliga komplikationer relaterade till Reyes syndrom.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man åldras vackert

Relaterade artiklar


 • hur man ska vara säker med motorsåg
 • om pediatrisk ögonvårdsföretaget
 • vad är den verkliga punkten av andning?
 • typer av surrogatföräldraskap
 • om elektrolys
 • Vad är definitionen av pulmonell andning?
 • hur man kan förhindra fall i hemmet
 • hur man skapar en snabb och naturlig luftfuktare
 • hur att hålla värmen
 • om bröstförstoring grädde
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com