hur man gör barn sover hela natten

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-01
Nattetid kan förvandlas till en mardröm om du har en bebis som inte kommer att sova hela natten. Att behöva stiga upp flera gånger varje natt i veckan kan orsaka mer än bara förlorad sömn. Det kommer definitivt att leda till stress i ditt liv och kan även få dig att känna som om du gör något fel som förälder. Även om det inte finns någon garanterat sätt att få dina barn att sova hela natten, här är några tips du kan använda för att få både dig och ditt barn mer sömn
1.
Skapa ett dagligt schema för ditt barn. Försök att mata ditt barn ungefär samtidigt på morgonen, eftermiddagen och kvällen och lägga barnet ner för en tupplur vid samma tidpunkt varje dag. Detta är sätt att få barnet att skilja mellan dagtid (vaken tid) och natt (sovtid).
2.
Hitta den plats där barnet är mest bekväm sovplats. Detta kan vara i en krubba i barnets eget rum eller i en lekhage i ditt rum. Att lära sig bästa plats kan ta lite tid eftersom du kan behöva ändra några saker runt för att hitta den perfekta rummet och sova yta för ditt barn. När ditt barn är fysiskt och känslomässigt bekväma, kommer han vara mer benägna att sova hela natten.
3.
Göra rummet mörkt på natten. Detta är ytterligare ett sätt att hjälpa barnet att skilja mellan tupplur tid och natt. Om rummet ser likadan ut som den gör under dagen när barnet tupplurar, kommer ditt barn tycker det är okej att vara vaken efter ett par timmars sömn.
4.
Lugna baby ner minst en timme innan du lägger ner honom för läggdags. Ditt barn ska inte leka med leksaker eller tittar på ett program som kan göra honom upphetsad rätt innan sängen. Annars kommer han inte veta att det är dags att somna. Du vill inte att klippa ditt barn under denna tid så att han sover. Du vill bara att han ska bosätta sig och redo för sängen.
5.
Få ditt barn i en godnattrutiner och håll dig till att rutin varje kväll. Det finns en anledning detta föreslås för vuxna som arbetar med sömnlöshet. Denna rutin får både kropp och själ redo för läggdags. Att göra detta för ditt barn kommer att få samma resultat. Efter att ha använt samma rutin för två raka veckor, kommer ditt barn lära sig när det är dags att sova för natten.
6.
Lägg barnet till sängs strax innan han somnar. Han borde vara trött och driver iväg men inte helt somna. På så sätt kommer ditt barn lära sig att somna för natten själv utan att bli vaggad eller innehas. Detta är särskilt användbart för situationer när barnet vaknar på natten. Om han vet hur man somnar utan att vara skakade, kommer ditt barn att vara mer benägna att somna utan att hålla dig en extra timme under natten.

Tips och varningar


 • Se till att din bebis har ätit tillräckligt under dagen. Detta kommer att eliminera risken att ditt barn vaknar på natten för en matning. Detta betyder inte att du ska mata ditt barn precis innan sängen. Du behöver bara se till att han eller hon inte hoppar över en måltid under dagen. Överväga att använda lugnande ljud som ett sätt att sätta och hålla ditt barn sover. Detta kan vara allt från en radio med en fläkt som körs på lågt. Om detta går hela natten, kommer ditt barn att höra det när han vaknar. Bullret kommer att vara lugnande, vilket kommer att hjälpa ditt barn att sova.
 • Undvik att suga ditt barn tillbaka upp om han gråter på natten. Det går bra att gå in i rummet men man ska inte klippa honom tillbaka för att sova. Annars kommer han vänja sig vid detta och kommer förväntar sig det. Om ditt barn gråter på natten, kolla hans blöja med fingret och byt honom om det behövs. Annars använder handen för att försiktigt gnida magen och sitta i rummet en stund tills barnet lugnar ner sig.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man inte bota en baksmälla

  Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla ditt barns gulsot
 • Så för att lindra smärta från Cankerskav
 • om ungdom ämnen
 • hur man känner igen en normal period
 • Hur sker huvudet löss angrepp?
 • Hur är provrörsbefruktning till?
 • hur man gör hemmagjord mascara
 • om de fysiologiska åldrandet
 • hur man får Chasteberry
 • om polycystiskt ovariesyndrom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com