hur man handskas med en lös tånagel

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-30
En lös tånagel kan vara en olägenhet, särskilt om du gillar sandaler. Här är vad som orsakar dem och hur man förebygger dem
1.
Det kan vara smärtsamt att se ner på dina fötter ett meddelande en lös tånagel det är bara knappt hänger på, särskilt om det är sommar och du älskar att iförd sandaler. Trots att lösa tånagel är oundvikligen kommer att komma ut, kommer en annan växa tillbaka på sin plats i flera månader. Tyvärr kan processen vara långsam. Vad orsakar en lös tånagel och vad kan man göra för att förhindra det i framtiden?
2.
De två vanligaste orsakerna till en lös tånagel är skada nageln och svampinfektion.

3.
Om du är en löpare, du har mer än sannolikt upplevt lös tånagel fenomenet någon gång i din kör karriär. Det är mest sannolikt att hända efter bär ett par nya löparskor som är för smala genom tån området, orsakar din tå att vara traumatiserade upprepade gånger när du kör. Detta kan vara ett tecken på att tårna på din löpskor är för snävt.
4.
Andra atletiska manövrar som orsakar en tånagel skada sparkar en boll när man spelar fotboll eller Kickball. I detta fall kan huden under tånagel blir svart på grund av blödning under nageln sekundär till trauma smällde tån i den hårda ytan av bollen upprepade gånger. En lös tånagel kan ibland förhindras i dessa fall om du har din läkare dränera blodet från under tånagel omedelbart efter skadan.
5.
Om du inte är en idrottsman och har en lös tånagel, det finns en god chans att det är orsakade av en svampinfektion. Förutom den lösa tånagel kan du se missfärgning under nageln ytan och spiken kan bli spröda i konsistensen. Även om tånagel kan ibland räddas om svampinfektionen behandlas innan spiken lossnar, när nageln lossnar, kommer det oftast att gå förlorade. Tyvärr, när tånagel lossnar, kommer den nya spiken sannolikt vara infekterade med svamp precis som den gamla. Av denna anledning är det viktigt att tala med din läkare om Infektionsbehandlingen att helt rensa svampinfektion.
6.
Vilket är det bästa sättet att förhindra en lös tånagel? Om du är en idrottare eller en löpare, ta tid att få dina löparskor professionellt monterade så att du minskar risken för trauma på naglarna när man kör. Det är särskilt viktigt att få tillräckligt stort utrymme i tårna området. Det är också viktigt att hålla tånaglar klippta så att de är mindre benägna att träffa tips på dina skor under atletiska rörelser.
7.
Om du är en idrottsman, kan du ha att göra med en tillfällig lös tånagel men att ta några steg för att se dina skor och strumpor är torra och passar ordentligt kan säkert minska deras frekvens.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur du lägger till mer fibrer i din kost

Relaterade artiklar


 • hur du håller ditt hem luktar färskt
 • hur man kan hjälpa ett barn sätter i kontaktlinser
 • hur man blir en bättre patient
 • bebis utveckling milstolpar
 • hur man känner igen symptom på krupp
 • Hur är provrörsbefruktning till?
 • om graviditetsillamående
 • hur man inte bota en baksmälla
 • hur banken navelsträngsblod stamceller
 • hur man åldras vackert
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com