hur man känner igen symptom på våld i hemmet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-13
Våld i hemmet, även känd som makar övergrepp, misshandel eller övergrepp mot barn, kan ta många former. Missbruk kan vara fysisk, verbal, sexuell eller psykisk. Det är inte alltid lätt att känna igen symptom på misshandel, men det finns några ledtrådar som kan varna vänner eller andra familjemedlemmar att någon i ett hushåll missbrukas.

Lära sig känna igen de grundläggande tecken på inhemska missbruk kan leda vänner eller familjemedlemmar att registrera fall av missbruk, för att användas av brottsbekämpande personal eller system domstol för att hjälpa åtala dem som missbrukar andra.
misshandel kan inträffa i någon enskild, oavsett ålder eller kön, men kvinnliga vuxna som oftast missbrukas

Du behöver:.
Ingenting


1!. .
uppmärksam på tecken på skador i en person du känner kan vara ett offer för våld i hemmet. Leta efter blåmärken, skrapsår eller nedskärningar som inte lätt kan förklaras bort. Var uppmärksam på brutna ben som förekommer oftare än normalt. I de flesta fall sådana skador uppstår till ansikte, hals, armar eller ben till offret. Dock vara medveten om att många missbrukare lära sig att slå, nypa eller bränna ett offer i ställen på bålen som inte visar skador lika lätt.
2.
Leta efter tecken på blåmärken på underarmarna, som är vanliga i de som försöker försvara sig mot angrepp. Många kvinnor försöker täcka blåmärken med smink, ofta med en anmärkningsvärd grad av framgång.
3.
Iaktta din vän eller familjemedlem efter tecken på extrem nervositet eller brist på sömn. I många fall offer för övergrepp gör sitt bästa för att dölja sitt missbruk av andra, men brist på sömn, nervositet och dålig aptit utan goda skäl är också goda indikationer på att något är fruktansvärt fel.
4.
Prata med vänner eller andra familjemedlemmar till en person du misstänker missbrukas. Jämför anteckningar. Iaktta din vän eller familjemedlem för tecken på stress eller ätstörningar.
5.
Lyssna på den som talar om känslor av skam eller värdelöshet eller som anger självmord. Dessa är vanliga uttryck av förtvivlan som ofta hörs från offer för övergrepp.

Tips och varningar


 • Risker för våld i hemmet att öka när en make använder droger eller alkohol. I många fall kan missbrukare också arbetslösa och underutbildade. Försök att spela in händelser att erbjuda bevis på våld till polisen eller barn-och räddningsverksamhet.
 • söka juridisk hjälp eller råd om du eller någon du känner kan vara ett offer för våldsam misshandel. Om du är osäker på vem du ska prata, tala med din läkare, eller ringa 911.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan förebygga hörselskada från höga ljud

  Relaterade artiklar


 • Hur sova på en bra madrass främja god hälsa?
 • hur man gör utövandet gräsklippare
 • tecken att titta efter när banar graviditet
 • Hur fungerar insulin arbete?
 • hur man undviker vissa läkemedel om du har högt blodtryck
 • om immunförsvaret
 • hur man byter delar rörlighet skoter
 • Hur man sover bättre på natten
 • hur man kan spara pengar på din receptbelagda läkemedel kostnader
 • hur kan utöva inomhus när det är kallt utomhus
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com