hur man kan sluta röka cold turkey

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-12-05
Jag rökte en cigarett då under mina yngre dagar-Shh! berättar inte mina barn-och hade turen att inte få en rökning missbruk. Men vissa av mina vänner och familjemedlemmar inte så lycklig och slutade med hemska rökvanor. Ett par av dem har sedan lyckats sluta röka cold turkey. Här är vad som fungerat för dem. En har varit rökfri i nästan 10 år och den andra för lite mer än två år
1.
Det första steget i hur man framgångsrikt sluta röka cold turkey är att tänka positivt. Du kan inte räkna med att sluta ett rökning vana med dålig inställning-det är det snabbaste sättet att själva besegra. Gå in i detta med en ja-jag-kan vända och du är ett steg närmare i ditt mål att sluta röka nu.
2.
Detta nästa steg kanske förvånar dig, men det är vad har arbetat för dessa två vänner som jag nämnde tidigare: INTE kasta ut alla dina cigaretter! Håll en hel bunt eller bara en ensam cigarett. Tanken är här att ha som "ut" så att du fortfarande känna kontroll när du slutar röka. Bara veta cigaretten finns där kan minska en del av den oro som kommer med att gå cold turkey.
3.
Det är också en bra idé att hitta alternativa sätt att hålla händerna och munnen upptagen under din plan att sluta röka. Du kanske vill hålla händerna och munnen sysselsatt med en halm eller tandpetare. Om du väljer att använda tandpetare, finns det även smaksatt dem som finns på marknaden. Tuggummi kan också hjälpa när man går cold turkey. Gör vad som fungerar bäst för dig. Bara inte faller i fällan att ersätta din gamla rökning vana med att äta för mycket vana. En rökare vet jag slutade gå upp i vikt efter att sluta och snabbt gick tillbaka till sin rökning vana i ett försök att förlora de extra pounds.
4.
Nu är det dags att byta ut rökning vana med ett hälsosammare vana. Att hålla dig sysselsatt, men det gick cold turkey kommer att minska möjligheterna för dig att grotta i denna cigarett. Bara undvika problem med hobbyer och aktiviteter där rökning är en gemensam sak (som den typiska bowlinghallen). Dessutom, om du håller upptagen, då kommer du att ha mindre tid att tänka på rökning.
5.
Det sista steget i hur man kan sluta röka cold turkey är valfritt. Beroende på dina behov, kan du eller kanske inte vill att distansera sig från vissa kedjerökande vänner. Min enda vän som sluta cold turkey var tvungen att göra detta, speciellt med någon som höll försöker fresta henne till rökning. Min andra kompis som slutat röka kunde fortfarande vara runt sina vänner. Han ville inte vara ensam och hans vänner rökare var alla positiva till hans försök att sluta röka cold turkey. Valet är upp till dig. Här är att hoppas att du avslutar din rökning vana för gott. Du kan göra detta!


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur utvecklas myom?

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga, undvika & behandla influensan
 • äldreomsorg lösningar
 • vad är konstgjord immunitet?
 • hur man kan sänka ditt kolesterol
 • risker för övervikt
 • hur man hittar den bästa platsen att köpa hörapparater
 • om influensan
 • tecken på blockerade äggledare
 • hur man sträva efter optimal hälsa:
 • Hur fötter blir svullna?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com