om äggledaroperation återföringar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-19
Äggledaroperation är en operation som utförts för att permanent avsluta kvinnliga befruktning. I en äggledaroperation är äggledarna bränns, skära eller stängd med band, ringar eller clips. Detta förfarande hindrar spermier från att nå ett befruktat ägg och hindrar ägget från att nå livmodern. Även detta anses permanent, vissa kvinnor väljer att ha det förfarande vänt någon gång. Detta kirurgiska återföring procedur kallas en äggledaroperation vända eller mikrokirurgisk äggledarna reanastomosis

Betydelse

finns många viktiga skäl till att vilja en äggledaroperation omsvängning. Den vanligaste orsaken är en omgifte. När en kvinna gifter om sig, kan hon och hennes nya sambo har viljan att ha ett eller flera barn tillsammans, särskilt om han inte har några egna barn. Ibland ett par som har varit gifta ett tag kommer att få en önskan om fler barn efter att hon har haft en äggledaroperation. Det finns också kvinnor som önskar ett annat barn efter döden av ett barn. Andra skäl kan vara religiösa eller andliga.

Förfarande

Det finns olika metoder för äggledaroperation reversering. Ofta den metod som används beror på vilken typ av äggledaroperation som ursprungligen gjordes. Den vanligaste metoden för återföring är mini-laparotomi. En mini-laparotomi görs oftast under narkos. Ett litet snitt görs och rören kopplas. Detta är en känslig operation som vanligen tar från en till två timmar. En laparoskopi kan utföras först se till att slangen är tillräckligt lång för att få återföring.

Recovery

Återhämtning från en äggledaroperation återföring tenderar att vara svårare än återhämtning från äggledaroperation. Mer smärtstillande krävs ofta efter operation, vicoden är vanligt förekommande. Normala verksamhet inte helt kan återupptogs för ett par veckor, inklusive lyft och tränar.

Överväganden

När man väljer en äggledaroperation omkastning är det viktigt att komma ihåg att det inte alltid lyckas. Det finns ingen garanti för en graviditet eller levande fött barn. En högre risk för utomkvedshavandeskap är också närvarande efter en Tubal återföring. Om en graviditet inträffar kommer Läkare måste noga övervaka mycket tidigt skede av graviditeten så att nödvändiga åtgärder kan vidtas om graviditeten är ektopisk.

Fördelar

De största fördelarna av detta kirurgiska ingrepp är stor framgång priser och lägre kostnader. Enligt Chapel Hill Tubal återföring Center i North Carolina, har äggledaroperation återföring visat sig ha högre svarsfrekvenser som in vitro-fertilisering (IVF) i både graviditet och leva födelsetalen. Det kan också vara mer kostnadseffektivt än IVF. Eftersom försäkring ofta inte omfattar dessa förfaranden, är kostnaden en viktig faktor.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om spermier donationer

Relaterade artiklar


 • hur lätta huden gratis
 • om cetaphil
 • hur du använder din Wii för att få börja träna
 • effektiviteten hos olika typer av preventivmedel
 • hur man tar sig säkert efter en översvämning
 • hur man använder en ergonomisk snöskyffel
 • hur du tar bort en ring som sitter fast på fingret
 • om ultraljud
 • om ekologiska välling
 • hur tips spädbarnsvård med bakpulver
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com