vad är digital röntgen?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-08
Radiologi, eller röntgen, är användningen av radiologiska vågor för att se de inre delarna av kroppen. Vanliga användningsområden för röntgenstrålning inkluderar diagnos av benbrott, frakturer, tänder, bland många andra. Digital röntgen fungerar på samma sätt som röntgenstrålar, med samma teknik. Men det visar digital röntgen röntgen bilder till digitala medier i stället för den traditionella filmens

Betydelse

digital röntgen har förändrats det medicinska området avsevärt. Det tillåter läkare att dela radiologiska bilder över långa sträckor, hjälpa till med patienter vård och diagnoser. Det låter tekniker för att slutföra mer skanningar med mindre väntetid, öka effektiviteten av röntgen.

Typer

Det finns två grundläggande typer av digitala röntgensystem. Den första typen innebär en vanlig bild att tekniken bidrar den till en scanning maskinen efter en X-ray, vrida röntgen till en digital bild. Den andra typen är digital från början till slut-X-ray maskinen skannar i den digitala bilden under röntgen. Det finns ingen bild med den rent digitala versionen.

Funktioner

Digital röntgen ger röntgenbilder med lägre strålning, vilket leder till mindre risk för biverkningar av strålning. Digital lagring avfall mindre plats, eftersom den håller på disk i stället för en traditionell film utskrift.

Fördelar

digital röntgen förändringar i utvecklingsprocessen som röntgenfilm går igenom. Digitaliseringen gör det möjligt att höja den radiologiska bilder. Detta hjälper radiologer i analysen av bilderna noggrant och korrekt bedömning av dem. Elimineringen av kemikalier i utvecklingsländer X-ray film leder till färre misstag av tekniker och mindre kemisk exponering för dessa arbetstagare, också. För rent digital röntgen, det finns omedelbar tillgång och utvärdering beror på de automatiska uppladdning av bilder i digital form. Det finns ingen extra väntetid för patienter att få resultat.

Varning

digital röntgen fortfarande använder strålning att ta bilder. Gravida kvinnor ska inte ha onödig exponering för strålning på grund av de potentiella hälsorisker för fostret. Diskutera fördelarna och riskerna med strålning med läkaren innan man beslutar om att inte ha ett X-ray.

Missuppfattningar

Det är inte nödvändigt att uppgradera röntgenapparater i syfte att utnyttja digital röntgen . En typ av digital röntgen innebär att man använder en bild som skannar till digitala medier. Bilden går in i traditionella röntgenapparaten samma sätt som vanliga bilder, men inte beror på kemiska utveckling för att exponera bilden på bilden. Genom att endast uppgradera hur filmen behandlas, har en vårdinrättning inte helt uppgradera all utrustning på en gång att använda digitala medier X-ray format.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur du håller din hjärna skarp

Relaterade artiklar


 • om cetaphil
 • hur man gör barn sover hela natten
 • om hem tarmsköljningar
 • Hur utvecklas ett springmask infektion?
 • Hur man vet om din tonåring använder droger
 • hur man lindra smärta bröst mjölkstockning när flaskmatning din baby
 • hur du skyddar dina läppar från skadliga solstrålarna
 • hur man kan hantera en allvarlig sjukdom
 • hur man sätter ihop en Boo Boo box (första hjälpen för hem)
 • hur man förebygger akne - akne behandlingar som hindrar finnar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com