hur de kan utöva din hjärna och hålla det friska

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-01-14
Utöva din hjärna är lika viktigt som att utöva resten av kroppen. Din hjärna förbättras och växer genom att interagera med ditt yttre värld. Hjärnan kan anpassa hela ditt liv och även i hög ålder kan växa nya nervceller. Liksom resten av kroppen är det en fråga om "använda det eller förlora det" med din hjärnans muskel. Här är några enkla sätt att förbättra din hjärnkapacitet, varje dag

Du behöver:. .
Ordförande
Golvyta.
Stabilitet Ball (tillval).


1.
Att förhindra försämring av kognitiva funktioner, såsom att förhindra fysisk nedgång, måste du delta i fysisk aktivitet. Du verkligen inte kan få nog fysisk träning när det gäller att hålla både kropp och själ frisk och levande. När du går genom livet, är det viktigt att variera din fysiska aktivitet. Om du är en rullator eller löpare, variera din rutt. Lär dig nya gatuskyltar, se nya vyer och träffa nya människor. Att lära en ny aktivitet eller få en ny färdighet kommer att gynna din hjärna. Delta i en grupp aktivitet betyder att du kommer att träffa nya människor och bilda nya relationer. Varje ny aktivitet du frossa i tvingar hjärnan att anpassa och förändra.
2.
Starta en ny grupp Verksamheten har en dubbel fördel, förbättrar du din hjärnkapacitet med den nya verksamheten och den resulterande social aktivitet i en grupp ytterligare fördelar din hjärna. Socialt utbyte tvingar oss att tänka, reagera på nya samtalsämnen och formulera nya svar. Diskussion är mat för hjärnan. Gå med i en diskussionsgrupp om du kan hitta en. Gå med i en bokklubb eller någon grupp där du cam höra nya synpunkter och svara på dem. Prata med familj. Prata med andra pendlare. Hålla igång hjärnan, absorbera nya idéer och möta dem.
3.
Del verksamheter som är särskilt bra för din hjärna håller på att lära sig ett nytt språk, läsning, spel såsom Alfapet och bingo, och naturligtvis, korsord och pussel pussel. Ibland är vi obekväma försöker lära sig nya saker, men detta obehag är naturligt. Det är bara din hjärna anpassning och lärande. så bedriva och inte bli generad om du lär dig långsammare än andra. Det viktiga är att du lär dig, och du är avvärja den kognitiva nedgången vid Alzheimers och andra villkor som rör minskningar i våra mentala förmågor.
4.
Det är viktigt att vi använder alla våra sinnen, hela tiden. Titta, lyssna, se, smaka och lukta. Dessa sinnen skicka olika meddelanden till hjärnan och det är hur vi lär. Försök att använda dina sinnen på olika sätt. Blunda när du klär dig en sallad eller skaffa dig klädd. Du kommer sedan att bero på beröring och smak, finslipa dessa kunskaper och idéer flytta runt i din hjärna. Försök att lägga märke till nya saker i din miljö varje dag, förändringar i vädret, nya växter och djur och speciellt nya människor. Föreställ dig hur du har lärt dig saker i det förflutna, lära sig skriva, binda dina skor, alla de kunskaper som du nu har. Det har bevisats att föreställa utövar faktiskt kan förbättra hälsan. Så kan föreställa i ditt sinne, förbättra den psykiska hälsan. Aldrig bara sitta. Tänk.
5.
Förbättra din kost. Bra kost ger en sund kropp och en sund kropp gör för en frisk hjärna. Kom ihåg hjärnan mat som anti-oxidanter. Lika viktigt som kost, är vila och sömn. När kroppen vilar, så gör ditt sinne. En bra kost, vila, motion och stimulans hjälpa alla kroppen hålla sig kvar. De gör samma sak för sinnet.
6.
Så mycket som möjligt, eliminera stress från ditt liv. Om du har problem, vidta åtgärder. Sök efter lösningar. Om du behöver hjälp, söka det och acceptera det. Håll din kropp i rörelse och hålla dig i rörelse. Din hjärna kommer att tacka dig.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man förebygger hemorrojder

Relaterade artiklar


 • hur man tar hand om kontaktlinser
 • äldreomsorg lösningar
 • Hur du tar flera mediciner utan förvirrad få
 • Hur påverkar graviditet humör?
 • hur man känner igen symptom på våld i hemmet
 • hur man skapar rätt motionsprogram
 • hur man gör stingling nässlor teblad
 • hur tips spädbarnsvård med bakpulver
 • vad är en 3D ultraljud?
 • hur tonårsgraviditeter påverkar möjligheterna till arbete
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com