hur man skiljer en svampinfektion från bakteriell vaginos

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-01-05
Så du fick en klåda? Burning? Lukt? Vad är en tjej göra? . Innan du kör ut och köpa några Monistat, läs detta först

Du behöver:
luktsinne
. God syn.
pH remsor.


1.
Det första du behöver göra är att verkligen ta notis om dina symtom. Är det klåda? Burning? Lukt konstigt? Ta en titt och en pust! Som brutto som det låter, måste du ta ansvar och få upp dina lata rumpa och inte bara anta att det är en svampinfektion. Det kan vara bakteriell vaginos (BV), ett mer allvarligt tillstånd som kräver en annan behandling än över disk jäst läkemedel.
2.
Ta en titt på ansvarsfrihet, om det finns någon. Vilken färg och konsistens är det? Om det är vitt och tjockt, inte automatiskt anta att det är en svampinfektion ännu. Förändringar i menstral cykel kan orsaka utsläpp att vara annorlunda i färg och konsistens. Det är därför du kommer att få titta på andra kroppsliga symtom förutom just flytningar. Kan dock vit, chunky, gräddvit, klar, eller blek-färgade ansvarsfrihet som har ens riktigt super liten klumpar i det vara ett tecken på jäst.

Om ansvarsfrihet är gråaktig färg, eller ens klart, skulle det också vara en indikation på BV. Läs vidare för mer hjälp vid diagnostisering av detta.
3.
Lukta! Det är där kräkreflexen kan ställa i. Om ditt ansvarsfrihet luktar öl eller bröd, utöver en udda färg eller konsistens, är du närmar diagnostisera en svampinfektion. Tvärtemot vad många tror, inte en svampinfektion som inte luktar fisk! Dock inte BV. Om du har en udda färg ansvarsfrihet och det luktar som en fisk kläckeri där nere, hålla behandlingen.
4.
Nästa märker andra symptom du har på gång. Jäst infektioner kan orsaka brännande känsla, smärta med sex och stora klåda. Klådan kan vara precis i slidöppningen (introitus), i det anala området, på vulva och i veck blygdläpparna. Det kan också i alla de ovan nämnda platserna. Klådan kan variera från mild till svår. Om din klåda driver dig nötter, du har konstiga ansvarsfrihet och det luktar som bröd eller öl (jäst), du antagligen kommer att vilja gå och köpa några over-the-counter behandling för det.

BV kan orsaka brännande känsla, smärta med sex och en del klåda, även om många gånger, är det enda symptom du har med BV en fiskliknande lukt.
5.
En annan sak du kan göra är testa dina vaginala pH. Du kan beställa pH-teststickor lätt nog (jag fick några av eBay) och kontrollera dina nivåer. Den genomsnittliga vaginala pH-nivån är 4,5. Jäst kan växa i nivåerna högre eller lägre än så, så egentligen, när du kontrollerar din pH-nivå, är du ute efter alltför bakterietillväxt (BV). Kolla in min artikel om hur du kontrollerar dina vaginala pH.
6.
för att behandla en svampinfektion, kommer du vill gå köpa lite sju dagar grädde, som visserligen inte är lika bekvämt som en engångskostnad dos, det fungerar bättre. Du kan också prata med din läkare om förskrivning av er några Diflucan, en engångskostnad piller du tar oralt. Ibland kan du behöva en andra dos en vecka senare att helt befria kroppen av jäst.

för BV, har du några alternativ. Du måste gå och se en doc så att du verkligen har det, för en, och för det andra, du kommer att behöva någon form av medicinering, antingen recept, eller som en mer naturlig form, borsyra.

tips och varningar


 • Jag är inte läkare. Jag kan bara rekommendera råd, men jag kan inte diagnostisera eller behandla några medicinska sjukdomar. Kontrollera alltid med din doc vid tveksamhet.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man får plast ur ditt kök

  Relaterade artiklar


 • hur man kan övervinna negativa tänkande
 • hur man förebygger akne - akne behandlingar som hindrar finnar
 • om de fysiologiska åldrandet
 • Hur utvecklas en vatten blåsa?
 • hur du håller ditt barn friska under vintern
 • hur man förebygger skam för en sängvätare
 • hur man kan kontrollera blodtrycket manuellt
 • Vad betyder blod i pall?
 • hur man har en snabb återhämtning efter en maginfluensa
 • hur du sakta ner ditt liv
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com