hur man vet Ayurveda bortom vata, pitta, kapha

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-01-28
Ayurveda, har på grund av dess naturliga, effektiva och permanenta botemedel för kroniska sjukdomar vunnit popularitet över hela världen under de senaste två decennierna. Trots allt detta popularitet, är den verkliga innebörden av Ayurveda fortfarande inte särskilt väl förstådd. Jag reser runt i världen för att lära den ursprungliga Ayurveda och jag stöter på folk som har många missuppfattningar om det. De flesta tror Ayurveda är oljemassage eller någon form av rensningen program, medan andra tycker att det är ett system som innebär en naturlig spa, skönhets-och föryngring. Jag har även hittat personer som berättade att Ayurveda är ett viktminskningsprogram. Kerala massagen är den senaste synonym med ayurveda. Även i Indien, födelseplatsen för Ayurveda, får jag mycket intressanta svar på frågan, "Vad är Ayurveda?" Många tror Ayurveda är någon form av kök eller huskurer, och andra i Indien säger att det är växtbaserade läkemedel som är mycket långsam och inte särskilt effektivt. Jag har även mött människor som berättade att Ayurveda är homeopati och en del av Yoga.

Situationen i väst är inte mycket annorlunda. Ayurveda, som yoga inte har lagts fram i sin fullständiga form. Precis som Yoga har begränsats till fysiska ställningar i väst har så Ayurveda varit begränsad till vata, pitta, kapha. Anledningen till denna ytliga presentation av Ayurveda i väst är att Ayurveda infördes där av människor som inte ayurvedisk läkare och experter. Ingen tvekan om att de gjorde ett bra jobb genom att göra denna underbara vetenskap känner till folket, men den verkliga potentialen av Ayurveda är ännu på att utforskas. Det är dags att vi ska ta nästa steg och förstå Ayurveda på ett djupare plan. Medan vata, pitta, kapha spelar en viktig roll i sjukdomsmanifestation sker detta inom området begränsas till den fysiska kroppen. Men en människa, enligt Ayurveda, är kombinationen av kropp, sinne, sinnen, ego, intelligens och själ. Vi måste undersöka vad Ayurveda säger om subtila komponenterna i en människa. Därför måste vi gå bortom vata, pitta, kapha
1.
Idag har de flesta människor lider i kroppen, men den grundläggande orsaken till sjukdomen ligger någonstans bortom kroppen. I min praktik, jag ser patienter, som kommer med alla de avancerade vetenskapliga undersökningar de genomgått, men intressant, alla tester är normala. Blodproverna, sökningar och olika typer av interna foton som tagits inte visa på någon avvikelse. Men den person som fortsätter att lida av smärta och olika symtom. Detta tyder på att de fysiska symtomen är en manifestation av viss obalans på en subtil nivå. Modern forskning har också visat sig genom ett antal kliniska studier som vårt sinne, känslor, sociala relationer, beteende och psykisk stress spelar en viktig roll, både i manifestationen samt behandling av sjukdomar. Även moderna vetenskapen har ännu att upptäcka mysterier av människan bortom kroppen, har Ayurveda gett en fantastisk förklaring om sinne, sinnen, känslor, ego och intelligens och hur dessa subtila delar av människan spelar en viktig roll vid sjukdom manifestation.
2.
rastlösa sinne, en missnöjd känsla, undernärda känslor, stressande relationer, falskt ego och missbruk av intelligens kan alla orsaka allvarliga störningar i kroppen. Tänk dig en mycket vanligt exempel. Du har precis ätit en god lunch och eftersom lunchen var så läcker att du fyllt i magen, och också fyllt matstrupen upp till halsen. I detta tillstånd, är den fysiska kroppen glad eftersom magen är full med god mat. Fem minuter efter att du har ätit, ser du en chokladkaka på bordet. Tekniskt bör du inte äta det eftersom kroppen har inte ens en tum av tomrum och magen är nöjd och glad, men eftersom sinnet är rastlös, är tungan inte hälsosamt, och intelligens inte fungerar bestämmer du att plocka upp kakan och lägg i den redan överfulla kroppen. Lever, magsäck, tolvfingertarm, tunntarm, tjocktarm, njurar, gallblåsa och andra organ kroppen lida. Det kan leda till ont i magen, hyper-surhetsgrad (halsbränna), uppblåsthet, förstoppning, bildning av toxiner i magen, och ett antal andra fysiska symptom. Allt som orsakas av en rastlös själ och sjuka sinnen som inte kan räkna ut att om de tar denna åtgärd hela kroppen kommer att drabbas. I Ayurveda vi kallar det "pragyaparadha" eller missbruk av intelligens. Om vi använder vår intelligens på rätt sätt, kan vi berätta tungan och sinne att vänligen vänta två timmar tills maten går ner. I båda fallen kan man njuta av kakan, men det förstnämnda beslutet att äta när överfull orsakar sjukdomar i den fysiska kroppen som kallas obalans i vata, pitta, kapha.
3.
Ayurveda Parlamentet betonar att alltid förstå orsaken till sjukdomen och sedan fixa det för att uppnå bestående resultat. Vårt sätt att behandla sjukdomar i modern tid är begränsat till tillfälligt undertrycka symtomen. Detta sätt kan vi aldrig bli av med sjukdomen och sluta äta tabletter under hela vårt liv. Detta är också pragyaparadha eller missbruk av intelligens. När vi har problem med vår bil, mobiltelefon, affärer eller jobb, inte vi använder vår intelligens att lösa problemet, eller åtminstone försöka ta reda på orsaken? Så varför då vi inte använder samma intelligens när det gäller vår egen kropp? Vi kan alltid köpa en ny bil eller en mobiltelefon, men vi kan inte köpa en ny kropp. Detta organ är det finaste vi har och det är mycket viktigt att hålla det friska och energisk så att vi kan njuta av livet. Annars blir livet tråkigt, stressigt och deprimerande, och vi vill inte leva.

Detta människokroppen är en underbar komplex maskin. Man måste underhålla, föryngra och bevara den. För att hålla kroppen fri från sjukdomar är det nödvändigt att vi använder vår intelligens och hålla sinnet, sinnena, jaget, känslor i kontroll. Ayurveda berättar i detalj om alla dessa frågor och hur man håller dem i rätt balans. Det är viktigt att vi har det här livet till fullo. För att njuta av livet behöver vi god hälsa. God hälsa är en kombination av vata, pitta, kapha balans i kroppen, avslappnat sinne, rena sinnen, näring känslor, goda relationer och korrekt användning av intelligens. Detta är möjligt endast genom Ayurveda eftersom Ayurveda är inte bara vata, pitta, kapha, men en fullständig kunskap om hela människan.

Jag grundade Jiva Ayurveda med målet att få den fullständiga sanningen om Ayurveda i varje hem i hela världen. Under åren har jag varit mycket framgångsrika i att uppnå detta mål.

Men det åligger oss alla att förstå om vår verkliga sammansättning (Ayurveda), blir frisk och sedan hjälpa andra att uppnå hälsa , glädje, frid och kärlek. Jag uppmanar er alla att ta hand om din hälsa och njuta av livet till fullo. När du smaka den äkta Ayurveda, sedan förmedla denna enkla kunskap till andra och hjälpa dem att vara lycklig och frisk.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan förebygga bristningar under graviditeten

Relaterade artiklar


 • Hur en början hicka attack?
 • hur man ansöker ögonskugga för blåa ögon
 • hur man kan förebygga torr hud
 • hur tips spädbarnsvård med bakpulver
 • hur man lyfter humöret
 • hur man upptäcker ett behov av psykisk missbrukarvården hälso-och sjukvården
 • hur man skapar en naturlig födsel plan
 • som säljer magnetiska bäddmadrasser?
 • hur man kommer ihåg när du får ett minne block
 • hur man inte bota en baksmälla
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com