hur man vet mer om ayurvedisk barnomsorg

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-01-29
Barnomsorgen i Ayurveda börjar långt innan barnet faktiskt föds. "Kaumarbhratya", en av de åtta grenarna av ayurveda, är tillägnad denna fråga. Syftet med Ayurveda är inte bara att läka, men också att upprätthålla hälsan. Kaumarabhratya spelar en viktig roll för att uppnå detta mål. Om barnen uppfattas och växte upp i en hälsosam miljö och få ordentlig riktlinjer för kost och livsstil vid en tidig ålder, kommer samhället att bli mer hälsosam och fredligt.

Många barn i modern tid lider från Attention Deficit Disorder (vata prakriti), allergier (svag immunitet) och sjukdomar brist. Dessa barn har ibland svårt att socialt och agera ut mot kulturellt. Vi har sett sådana ytterligheter i fall av "skolskjutningar". Många av dessa förhållanden som visar sig i tonåringar åren eller preadolescence kan spåras tillbaka till felaktig före och efter förlossningen vård av barn.

Barnomsorg är jämfört med att plantera ett träd som kräver beredning av mark (friska livmodern), av god kvalitet frön (spermier och ägg), korrekt tid (fertila perioden) så fröet och vattna och skydda växten mot skadliga klimatförhållanden (mödravård). Ayurveda betonar på vikten av att var och en av dessa fyra faktorer. Försumlighet i någon av dessa fyra kan orsaka allvarliga obalans hos barn
1.
Conception
Både mor och far bör noggrant planera utformningen, eftersom det är den tid då Prakriti eller ayurvedisk konstitution barnet är beslutat. Friska föräldrar leda till en hälsosam och balanserad Prakriti. Före befruktningen uppslutningen och alla fysiska system av båda föräldrarna skulle avlägsnas från ama. Deras doshas bör vara i ett balanserat tillstånd och de bör ha hög kvalitet Ojas. Dessutom bör båda föräldrarna har en hög kvalitet på Sattva Guna i sinnet och har en mycket andlig temperament. Mamman bör fortsätta att anta en hälsosam regim under graviditeten. Hennes kost, livsstil och emotionell stabilitet är avgörande faktorer för produktionen av sunda foster och födelsen av ett innehåll starkt barn.

Allmänna Care
Istället för att använda vaccinationer, beskriver Kashyap Samhita naturliga sätt att bygga immunitet barnet. Oljemassage (Snehana) används ofta för att öka immunitet och livskraft barn. Massage med Bala taila (olja medicinerat med Sida cordifolia) är den första behandlingen de får efter födseln. Barnet erbjuds då en blandning av ghee och honung och fortsätter att ta ghee för de första fyra dagarna. Snehana (oljemassage och smörolja) är anabola och ökar mental kapacitet som minne och lagring makt samt allmänna vitalitet. Infant hud är mer genomsläpplig än vuxna huden så tillämpningen av örter lokalt med oljor är en mycket effektiv behandlingsmetod. Förutom snehana, allmän hygien som ett bad med medicinskt vatten, rengöring av munnen, rätt kläder, sängkläder och hantering barnet är en del av ayurvediska barnomsorg.

Psykisk vård
Barnet måste skyddas från känslomässiga trauman att säkerställa utvecklingen av en glad och självsäker vuxen. Den rädsla och osäkerhet om ett barn kommer att förändras som den utvecklas. Ofta rädsla för det lilla barnet är baserade på dess omedelbara omgivning som rädsla för mörkret eller att vara ensam. Om den naturliga rädsla inte behandlas i en stödjande vårda sätt, trauma eller ångest kan manifesteras i ett senare ålder. Därför bör man undvika skrämmande barn och alltid hålla hemmiljö en plats i samband med säkerheten.

Lekens betydelse
Detta är en mycket viktig aspekt av barndomen och har fått stor beskrivits i den ayurvediska texter. En fullständig beskrivning av en lekplats för barnen och rätt sorts leksaker ges. Barndomen är en sorglös tid i livet och är det viktigt att barnet kan leka fritt i en säker miljö. Spela ger dem möjlighet att utforska världen en
2.
Ayurvedisk Tonika eller vaccinationer
vaccinationer är upptäckter av modern tid. I ayurvedisk Samhitas finns beskrivningar av olika tonika att bygga upp barnets styrka för att bekämpa sjukdomar. Den tonika också tillhandahålla kompletterande näring. De ökar barnets intelligens och är användbara för att förbättra inlärningen av nya färdigheter såsom tal. Vissa tonika finns i gamla ayurvediska texter beskrivs nedan. De bör alltid tas under överinseende av en kvalificerad ayurvedisk läkare.

*

Guld Svarna bhasma med pasta av Brahmi (Centella asiatica) och ges sankhapuspi (Convolvulus pluricaulis), med ghee och honung. Detta är bra för allmän immunitet och intelligens och ges främst till nyfödda barn.
*

Pulver av Vaca (Acorus calamus), jatamansi (Nordostachys jatamansi), apamarg (Achyranthus aspera), satavari (Asperagus racemosa), sariva (Hemidesmus indicus), Brahmi (Centella asiatica), pippali (Piper longum), haridra (Curcuma longa), kustha (Saussurea lappa) och saindhava (bergsalt) med honung. Detta är bra för allmänna infektioner i bröstet, kyla, hosta och astma.
*

Ghee medicinerat med pasta av Ashwagandha (Withania somnifra) och mjölk. Detta är mycket näringsrik och stärkande.
3.
Allmänt barndom symtom
Det finns en rad sjukdomar som förekommer hos barn. Villkor som halsfluss, hosta, kan astma, bihåleinflammation, öroninflammationer, feber, hudsjukdomar, diarré, matsmältningsbesvär, aptitlöshet, Attention Deficit Disorder och emotionella störningar tas hand genom ayurvediska behandlingar. Som barn har svag immunitet och deras kropp är mycket känslig, är det tillrådligt att ge dem små doser av örter. Örter ges i form av avkok, färsk juice, pulver som blandas med honung eller mjölk. Medicated ghee och olja används också i allmänhet för utomhusbruk. Rasa Shastra läkemedel främst de som innehåller metall bhasms och kvicksilver inte bör ges till barn. Det är viktigt att en kvalificerad ayurvedisk läkare rådfrågas innan administrerar all ayurvedisk behandling för barn.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man insupa ayurvediska bordsskick





Relaterade artiklar


 • hur man håller dina barn från kvävning
 • diabetes och graviditet
 • hur du beställer laboratorieundersökningar online: kolesterol, STD testning, sköldkörtel test och mer
 • om värmevallningar under klimakteriet
 • hur man gör hemmagjord mascara
 • hur man kan förebygga en svampinfektion i en baby
 • hur man får barn att leva en hälsosam livsstil
 • biverkningar av orto tri-cyclen födelsekontroll
 • hur man kan reglera menstruationscykeln naturligt
 • hur man undviker bakterier och förbli frisk




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com