Hur läker ett förskjutas fotled?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-02-22

Vad är en Dislocated Ankle

En vrickat fotleden är en skada som uppstår när ett stort belopp för direkt eller vridande kraften är. ? tillämpas på artikulära ytan av fotleden, vilket gör att benet att flytta ut från sin normala position. En vrickat fotleden kräver så mycket kraft som en störning är knappast någonsin hittats utan att åtföljas av någon form av fraktur. Även utan en fraktur Konsekvenserna kan göra mycket skada på området, särskilt på ledband och det gemensamma. Detta tar vanligtvis en avsevärd tid att läka.

Skyltar

Tecken på vrickat fotleden kan omfatta smärta i lokala området, fotled deformitet, ömhet vid beröring, oförmåga att bära vikten och betydande svullnad. Dessa tecken behöver inte nödvändigtvis betyda att du har ett vrickat foten. Fram till röntgen kan göras av anteroposterior, lateral och sned åsikter, är det svårt att konkret fastställa om ankeln har vrickat.

Behandling

Behandling är den första delen av läkningsprocessen. Utan omedelbar behandling, blodkärl och nervändar som fångas i luxation kan alltid vara avskuren från blodtillförsel. Detta kan orsaka allvarliga ischemisk och avaskulär nekros i området. Först måste läkaren flytta benet i rätt läge, i huvudsak fastställa benet på plats igen. När benet är satt på plats igen, kommer läkaren att linda in området i en glasfiber gjutna eller skena för att se till att benet kvar till dess den har haft en chans att läka.

Hur det läker

Den helande av en störning i stor utsträckning har att göra med kallade celler fibroblaster och osteoblaster. Dessa fibroblaster är kollagenfibrer att din kropp producerar, vilket i sin tur gör och reparera den bindväv (t. ex. ligament) av din kropp. När ligament är skadade, skickar hjärnan en signal till fibroblaster att leda till det drabbade området och föröka sig. När de förökar de läker det drabbade ligament området i störningen. Eftersom merparten dislokationer också åtföljas av benfrakturer är osteoblaster också behövs för läkningsprocessen. Osteoblaster liknar fibroblaster, utom i stället för att skapa nya bindväv de skapar ben. När ett ben är brutet eller slås sönder, skickar hjärnan en signal till osteoblaster till huvudet till det drabbade området, multiplicera och reparera ben. Så länge benet har satts tillbaka på plats, bör osteoblaster och fibroblaster kunna läka benet tillbaka till sitt ursprungliga skick. Men om benet inte återställs i tid, kan de två cellerna hamnar läkning benet i fel ställe, vilket orsakar ytterligare problem i framtiden.

Sjukgymnastik

När det nya ben och ligament har producerats av osteoblaster och fibroblaster, måste den nya vävnaden stärkas. Detta görs genom sjukgymnastik. Sjukgymnastik introducerar långsamt arbete och stress på nya vävnader att hjälpa dem att stärka och återfå sin flexibilitet. Utan denna process skulle skada lätt benägna att störning vid ett senare tillfälle.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om rullstol övningar

Relaterade artiklar


 • hur man lär sig om rasayana-vetenskapen om föryngring
 • hur man vaknar mer energi
 • tecken och symtom av Streptococcus B och hjärnhinneinflammation
 • hur man förstår vad som orsakar oönskad hårväxt hos kvinnor
 • hur tonårsgraviditeter påverkar möjligheterna till arbete
 • tekniker för att bli gravid flickor
 • hur man gör en familj första förbandslåda
 • gör en handikappad hiss kräver trefas el?
 • hur du minska din exponering för elektromagnetiska fält
 • hur man använder en bastu och en ångbastu ordentligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com