Hur sker ont i magen?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-02-21

Vad är ont i magen?

ont i magen är något smärta i samband med området mellan bröst och ljumske. Ont i magen kan föras på ett antal orsaker, men till stor del har att göra antingen med buken lining, eller avses smärta från ett organ som är bosatta i buken. Avses smärta innebär att smärtan är associerad med en viss del av kroppen, men känns någon annanstans.

Mat

Vissa livsmedel är kända för att orsaka magen. Någon mat som främjar gas eller allergier i kroppen gör att matsmältningsorganen att förmedlar smärta på buken. Detta är en varning om att du antingen måste släppa gasen och kroppen är har svårt att göra det eller den mat du äter är inte överens med din kropp och måste omedelbart utvisas.

Förstoppning

Många gånger din magvärk agerar som en signal till kroppen att något inte går rätt. Detta är fallet med ont i magen i samband med förstoppning. När kroppen inte längre kan utvisa avfall, sänder ut en signal till hjärnan, vilket i sin tur sänder ut en smärta signal till dig så att du är medveten om att något är fel. Den magont brukar lättad när kroppens avfall process är på fötter igen.

Varning

ont i magen kan ofta vara en varningssignal för en mer allvarlig fråga. Ett exempel på detta skulle vara med matförgiftning. När din kropp känner av att den mat du har fått i sig är skadligt, skickar din hjärna en smärta signal uppmärksamma dig på problemet genom magont. När giftet kan passera från kroppen, magont avtar. Detta är samma sak med främmande inkräktare som influensavirus. Det magont i samband med felet fungerar som en signal om att något är fel.

Inflammation

ont i magen kan också avses smärta från inflammation i andra organ i buken. Exempel på detta är blindtarmsinflammation, galla blås infektioner, infektioner njure, urinvägsinfektioner, pankreatit och magsår. Den inflammatoriska processen stimulerar nerverna i det område som orsakar smärta. Smärtan går sedan till buken och kändes som ett ont i magen.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan öka min spermier med vitaminer

Relaterade artiklar


 • hur man startar en grundskola som kör klubb
 • om testiklarna som är ömma och blödning
 • hår-uträtning recensioner
 • öka spermier
 • hur du hittar den bästa verktyget blackhead bort för dig
 • Hur utvecklas tendinit?
 • hur man kan utvidga amning
 • om candida
 • hur man undviker influensa
 • hur man gör ansikts mjölk tvål
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com