Hur sker tå svamp?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-02-25

Inledning

att inte vidta tillräckliga hand om dina fötter kan vara ett snabbt inbjudan till tå svamp att göra sig hemma i tånaglarna. Känd som onychomycosis, en svampinfektion i tån kan orsaka missfärgade naglar, sköra naglar sammansättning samt andra frågor, kontrakterade beroende på vilken typ av svamp. Tå svamp inte brukar gå iväg på egen hand och kan lätt uppstå under rätt förhållanden.

Miljö

Toe svamp är en del av dermatofyter. Det betyder att de trivs i fuktiga varma miljöer. Dusch, simbassäng och omklädningsrum kan tillflyktsorter för svampen.

Infektion

Alla svampen behöver är en liten minskning eller hud öppning att få fäste, multiplicera och växa. Det kan bebo det lilla området mellan nageln och nageln sängen. De flesta skor inte har en tillräcklig mängd av luftflöde, så svampen lätt kan fortsätta att utvecklas när det väl har bosatt sig på fötterna.

Områden

Svamp kan förekomma på både tår och fingrar. Tenderar dock svampen att trivas bättre på tånaglar eftersom mindre strömmar blod till tårna än att fingrarna. Minskat blodflöde innebär minskad förmåga för kroppen att upptäcka infektion och bekämpa infektioner.

Risk

Vissa faktorer ökar risken att utveckla tå svamp. Skor eller strumpor som inte främjar ventilation kan bidra till en svampinfektion. Dessutom kan du går i fuktig eller fuktiga miljöer utan skor eller åtminstone sandaler bidra till svampinfektioner. Detta gäller särskilt i allmänna utrymmen såsom omklädningsrum eller offentliga duschar.

Skador

Vänster obehandlade, tå svamp kan orsaka permanenta skador på tånaglarna. Det kan också bjuda in andra typer av mer allvarliga infektioner som kan orsaka allvarliga hälsoproblem. De med deprimerade immunförsvar på grund av cellgiftsbehandling, kan hiv /aids eller diabetes också löper risk för mer allvarliga infektioner på grund av komplikationer från tå svamp.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:utvecklingen av ett barn

Relaterade artiklar


 • om kärlförändringar under graviditeten
 • Så för att lindra smärta från Cankerskav
 • Hur berätta om ditt barn behöver gå till doktorn
 • motordrivna rullstolar säkerhet
 • dig att sluta munkavle under halsen kulturer
 • hur du håller din hjärna skarp
 • hur man ska behandla dov smärta
 • Hur fungerar en förångare arbete?
 • typer av MR-maskiner
 • hur man bromsa åldrandet och leva ett längre och friskare liv
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com