Hur utvecklas magsår?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-19

magsår

Magsår är små hål i mag-tarmkanalen. De kallas ibland för magsår. De flesta människor tror sår i magen, är majoriteten av sår ligger i den lilla tarmarna nära magen.

Sår påverka så mycket som en tredjedel av amerikanska befolkningen och i olika storlekar mellan den 1 /16 av en tum upp till 3 /4 av en tum breda. Magsår utvecklas på grund av magsäckens eller tarmkanalen är skadats eller förstörts av saltsyra.

Saltsyra

magen innehåller en blandning av stöd i matsmältningen. Innesluten i blandningen är saltsyra. Denna syra är användbart för mag-ändamål, men i vissa fall, för mycket av det utsöndras av kroppen. Forskarna är inte säkra vad som utlöser detta, men man tror att majoriteten av magsår orsakas av infektioner av en bakterie som heter Helicobacter pylori, som ibland finns i förorenat vatten och mat. Andra sår är helt enkelt beror på genetiska faktorer. Om såret orsakas av Helicobacter, kan den behandlas med antibiotika.

Som saltsyra utsöndras i magsäcken och tunntarmen, börjar det att äta bort på det skyddande slemlager i mag-tarmkanalen . Det försvagar lagret, äta fram till ytan av tarmen eller magsäcken. Med tiden syran kan rippa en liten tår eller ett hål i slemhinnan i tarmen eller magsäcken. Detta hål kan få större utan behandling, och det kan blöda. Eftersom regelverket ökar, är nerverna i vävnaden upprörda, orsakar smärta. Om det sväller, kan det orsakar en blockering i tarmkanalen.

Orsaker

Även saltsyra är den direkta orsaken till magsår, det finns andra riskfaktorer. Allt som kan försvaga slemhinnan i magen ökar risken för att utveckla magsår, inklusive användning av acetylsalicylsyra eller andra anti-inflammatoriska läkemedel, höga nivåer av stress, rökning och genetiska anlag. Även om många människor tror stress orsakar magsår, är detta inte fallet. Stress kan dock förvärra existerande magsår.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur går endometrios?

Relaterade artiklar


 • hur man får det bästa av din läkare
 • Hur sluta röka med Chantix piller
 • fysiologiska effekter av alkohol
 • hur man kan förstå om det är säkert att stoppa en nysning
 • hur man spelar basket om du är över fyrtio
 • Hur orsakar tea tree-olja manlig bröstförstoring?
 • biverkningar av Procerin
 • hur man hittar orsakerna till sjukdomarna enligt ayurveda
 • Hur ögondroppar arbete?
 • hur man sluta bita på naglarna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com