hur fungerar blodprover?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-02-26

Du behöver:
notebook
. Anonyma Alkoholister bok.
AA sponsor.

Vad är ett blodprov?

En blodprov är ett förfarande där en läkare tar ett blodprov från armen, och skickar det sedan till ett laboratorium som ska testas. Ett blodprov kan avgöra många saker om den enskilde. Blodprover kan göras för allt från läkemedel eller sjukdom upptäckt, att övervaka halter av vitaminer och mineraler i kroppen. Kan

Förfarande

En blodprov göras på två sätt. Den vanligaste, liksom mest detaljerade blodprov sker genom teckning injektionsflaskor med blod från en ven i armen. Detta görs med en nål ansluten till flaskan. Ett blodprov kan också ske genom att sticka fingret. I den här metoden fingertoppen är petade med en liten nål. En liten tub placeras mot området, och blod tvingas in i röret.

Test

När blodprov har tagits, är de flaskorna skickas iväg till ett laboratorium. I laboratoriet en medicinsk teknikern kommer att testa blodet enligt orsaken till testning. Olika skäl kräver särskilda testmetoder. Däremot kan samma blodprov brukar användas för alla testmetoderna. De vanligaste orsakerna till blod testas är: faderskapstest, blodtypning, STD provning, blodkroppar, kolesterol och glukos test

Varianter

En normal läsning på ett blodprov kan variera mellan varje individ. . Olika faktorer såsom ålder, receptbelagda läkemedel, hormoner, kost och stressnivåer kan orsaka tester för att variera utanför det normala intervallet. Läkare förstår detta och så inrättat referensintervall.

Hem Kits

Hem kit blodprov blir mer och mer populärt alternativ för blodprov från bekvämligheten av ditt eget hem. Det är dock viktigt att komma ihåg att ett hem test kommer inte att vara så exakt eller kontrolleras som ett test gjort i en läkares kontor. Alla resultat du får av ett hem prov bör kontrolleras av läkare eller sjuksköterska. Ett hem blodprov innebär att använda den medföljande sterila nålen att sticka fingret. Du parkerar sedan droppe blod på en speciell bit som papper, täta papper i ett kuvert och skicka blod till ett laboratorium för testning.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur sker tå svamp?

Relaterade artiklar


 • Hur sker tå svamp?
 • Är det säkert att måla när du är gravid?
 • Hur BIOFREEZE arbete?
 • fysiologiska effekter av alkohol
 • hur fungerar lavemang utrustning?
 • Hur orsakar tea tree-olja manlig bröstförstoring?
 • hur man kan släppa alla gamla oförrätter, smärtor, Angers och skuld
 • hur man blir en spermadonator på en spermabank
 • hur man lindra halsont
 • om äggledaroperation återföringar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com