hur man förstår vad preventivmedel för att använda under amning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-02-28
Om du har fått barn nyligen, grattis! Detta kan vara en spännande tid för både dig och ditt barn som du lär känna varandra. Du kan också vara redo att komma tillbaka till att leva ett normalt familjeliv och vill vidta åtgärder för att förhindra graviditet. Om du ammar, vilken typ av preventivmedel du använder vid amning? ? Är det säkert att använda preventivmedel medan amning
1.
Den goda nyheten är om du ammar, det är inte troligt att du blir gravid under de första sex veckorna efter förlossningen. I själva verket är graviditet osannolik under de första sex månaderna av amning, så länge du ammar konsekvent och har inte haft tillbaka din månatliga perioder. Tyvärr, även om det är osannolikt, det är inte idiotsäkert vilket är anledningen till preventivmedel under amning är fortfarande stor.
2.
Flesta medicinska experter avråder från att använda p-piller som innehåller östrogen under de första sex veckor av amning. Detta beror på att hormonerna i östrogen innehåller p-piller skulle kunna påverka hjärnans utveckling, och kan ändra flödet av mjölk från bröstet. Efter de första sex veckorna, det är allmänt anses säkra att använda ett p-piller vid amning, även om endast progesteron baserade piller bör användas, inte tabletter som innehåller östrogen. Dessa progesteron tabletter med endast betecknas ibland som "mini-piller" och anses säkra preventivmedel under amning av de flesta experter, särskilt efter de första sex veckor har gått. Denna form av preventivmedel anses vara nittioåtta procent effektivare.
3.
Andra preventivmedel alternativ vid amning omfattar användning av kondomer och Depo-Provera, som är en progesteron form av preventivmedel ges som injektion var tredje månad. Depo-Provera kan användas som preventivmedel under amning efter de första sex veckor har gått. Effektiviteten takt med användning av Depo-Provera är ungefär nittionio procent. Hos en del kvinnor, Depo-Provera kan orsaka viktökning och depression.
4.
Det finns fördelar med att välja en icke-hormon baserad form av preventivmedel under amning. Depo-Provera och progesteron bara p-piller kan öka lynnighet och risken för depression vid en tidpunkt då du kan vara mer mottagliga för förlossningsdepression. I detta fall är det bäst att tala med din läkare om möjligheten att använda en livmoderhalscancer cap eller mellangärde vid amning om kondomer inte är ett lämpligt alternativ. Icke-hormon baserade preventivmetoder rekommenderas när så är möjligt eftersom ingen vet säkert om de låga nivåerna av hormoner i p-piller kan öka risken för bröstcancer.
5.
Om du ammar, fundera över vilken form av födelsekontroll fungerar bäst för dig och diskutera de olika alternativen med din läkare.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man förstår vad som orsakar kalla händer och fingrar

Relaterade artiklar


 • bebis utveckling milstolpar
 • hur man besluta om att låta din tonåring att bära färgade linser
 • hur man tar sig säkert efter en översvämning
 • Vad är preventivmedel?
 • Hur vet tecken på stroke
 • hur man förbereder kroppen för graviditet
 • hur man kan förstå den dolda farorna med talkpuder
 • hur du hittar den bästa verktyget blackhead bort för dig
 • hur man ska förstå människans utveckling
 • hur man känner igen symptom på våld i hemmet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com