hur man känner igen tecken på en diabetiker "låga" - vad ska du göra

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-02-08
Tecken på lågt blodsocker på en diabetiker. Detta är något alla människor borde veta, eftersom det kunde någon dag rädda någons liv
1
Var uppmärksam på eventuella tecken på förvirring, olämpligt svar eller beteende och eventuella svett i ansiktet eller på överläppen.
2.
Om du känner till någon med diabetes, är det oerhört viktigt att känna till tecken och symtom av en diabetiker "låg" när blodsockret sjunker för lågt. Detta är också kallad hypoglykemi, men i fråga om en diabetiker, det är en upp och ner kamp, med diabetiker att försöka hålla sitt blodsocker på en relativt normal nivå. Det är en svår utmaning dagligen, behöva ta hänsyn till mängden och typen av mat som äts och typ och längd av träning bedriver, när beslut fattas den mängd insulin för att ta hela dagen . . . varje dag.

Om ännu en felaktigt beslut görs när man överväger dessa olika saker, kan det resultera i en snabbt släppa låg för en diabetiker. Det är ännu svårare eftersom snabbverkande typer av insulin har kommit ut på marknaden. Även om dessa nyare, snabbare verkande insulinpreparat är till stor hjälp för många diabetiker, för att hjälpa dem att hålla sin blodsockernivå på bättre kontroll (lägre), de kan också vara svårt att de agerar snabbare och kan utgöra en risk för blodsocker sjunker för låg, för fort, om de inte är försiktig. Medan vissa diabetiker har varningssymtom, alla gör det inte. Typiska tecken, såsom svettig och brist på koncentration visar inte alltid när blodsockret sjunker snabbt.

Om du någonsin är med, eller prata med en diabetiker i telefonen, vara uppmärksam på tecken på förvirring , prata lite galen eller inte agerar som de själva. De får även göra saker som är helt ur karaktär eller ge olämpliga svar. De tycker inte att de har haft en låg. Hur vet jag detta? Jag har två barn som diagnostiserats med typ 1, Juvenile Diabetes i sin-årsåldern. Ja, de har upptäckt att du kan få Juvenile Diabetes upp i din mitten av fyrtiotalet. Och, ja, mina barn hade några allvarliga dalar . . . Jag förlorade nästan min dotter så här. Men, tack och lov, hon var med sin bror som hade en nivå huvud om honom.

Så konstigt som det brukar verkar, du måste ge diabetiker något sött att höja sin blodsockernivå. Snabbverkande mat med socker, såsom apelsinjuice, godis, honung, russin, är allt bra. Om en person börjar att få ett anfall, snabbt lägga lite socker, honung eller sirap under deras tunga (något som kan lösas upp) och, naturligtvis, ring 911. Men du kommer att behöva agera snabbt, eftersom passerar ut eller få ett anfall snabbt kan leda till döden. Det låter skrämmande och det är skrämmande. Det är därför det är så viktigt att veta denna information. Du kan rädda någons liv
3
Obs:. . Hypoglykemi eller lågt blodsocker, inträffar från tid till annan i de flesta personer med diabetes. Det är resultatet av att ta för mycket diabetes medicin eller insulin (kallas ibland insulin reaktion), saknade en måltid, gör mer motion än vanligt, dricker för mycket alkohol, eller tar vissa mediciner för andra sjukdomar. Det är mycket viktigt att erkänna hypoglykemi och vara beredd att behandla den hela tiden. Huvudvärk, yrsel, dålig koncentration, skakningar i händer och svettningar är vanliga symtom på hypoglykemi. Du kan svimma eller få ett anfall om blodsockret blir för lågt.

Tips och varningar


 • Detta är information som bör föras vidare till varje individ. Det skulle kunna rädda ett liv.
 • Om en diabetiker, i din närvaro, är bara en början att ha symptom, behandla sin blodsockernivå med sina testare om det alls är möjligt. Om deras antal sjunker snabbt, kan de motstå detta, eftersom de är i ett tillstånd av förvirring redan. Ge apelsinjuice eller läsk om antalet på 60 (med ovanstående symtom) eller lägre. Om du inte kan ta en avläsning, föreslår jag ger EGT eller läsk omedelbart börja vända den nedåtgående spiralen. Observera: Jag är inte en hälso-och sjukvårdspersonal, bara en bekymrad mamma som är intresserade av hälsa diabetiker överallt. Om möjligt, kontakta patientens läkare, men kom ihåg att tiden är knapp under dessa omständigheter.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur du tar en topp flödesavläsning

  Relaterade artiklar


 • om blodgrupp
 • tidiga symptom på att vara gravid
 • hur att förstå om antibiotika hjälpa bihåleinflammation
 • hur man hanterar kvinnlig urininkontinens - inkontinens behandlingar
 • information om in vitro fertilisering
 • hur man kan jämföra navelsträngsblod banker
 • hur man får någon att prata utan att fråga dem en massa frågor
 • öka spermier
 • hur man gör en bärare för ditt barns "EpiPen
 • hur man sluta dricka alkohol
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com