hur man lär sig om rasayana-vetenskapen om föryngring

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-02-01
Ayurveda har två huvudsyften-en är att bibehålla hälsan och den andra är att bota sjukdomar. Den grenen av rasayana eller föryngring är en av de åtta särskilda avdelningar Ayurveda som främst handlar om underhåll av hälsa. Rasayana definieras som någon ört, mat, eller verksamhet som ger ungdomlighet och botar sjukdomar. Om de tas på rätt sätt förebygger rasayana tidigt åldrande och håller dig ung och aktiv både fysiskt och mentalt.

Den bokstavliga betydelsen av rasayana är "förstärkning av Rasa", den avgörande vätska som produceras av matsmältningen. Rasa ger näring, förbättrar immuniteten, och upprätthåller liv. Rasayana är metoden för behandling genom vilken rasa upprätthålls i kroppen. Syftet med rasayana är att ge styrka, immunitet, ojus, vitalitet, viljestyrka och beslutsamhet, och för att stärka känslan fakulteter, så att du inte utsätts för sjukdom och sjukdom så länge du lever
1
Typer av föryngring terapi.

Beroende på syftet eller resultatet som produceras, är Rasayana av tre typer: Naimittika rasayana, Ajasrika Rasayana och Kamya rasayana

Naimittika rasayana. -är (nimitt sanskrit för "orsak") som ges för att bekämpa eller balansera en specifik orsak, som orsakar en sjukdom i kroppen. Några exempel på detta rasayana är Dhatri rasayana, Mandookaparni rasayana, Brahmi rasayana och Triphala rasayana.

Ajasrika rasayana används för att bibehålla god hälsa och förbättra livskvaliteten genom en hälsosam livsstil, kost eller motion . Det omfattar användningen av mjölk, ghee, honung och anta principerna om god sömn och celibat

Kamya rasayana används för att uppfylla en önskan eller vilja eller för att tjäna ett speciellt syfte (KAMA-önskas). . Det är av fyra slag:

* Prana Kamya, som används för att uppnå eller upprätthålla den bästa kvaliteten av prana (livsenergi) i kroppen
* Medha Kamya, som används för att förbättra minnet och. intellekt
* Ayush Kamya. används för att öka livslängden
* Chakshu Kamya. användas för att upprätthålla friska ögon. .
2
Beroende på administreringssätt, är rasayanas indelas i två typer: Kutipraveshika och Vatatapika. Kutipraveshika (Kuti-stuga, pravesha-ange) är en terapi där personen bor i en särskilt preparerad stuga under en lång period samtidigt som olika Rasayana örter. Detta Rasayana utövades av de kungliga och förmögna familjer av forntida India. Vatatapika, å andra sidan inte bär strikta regler och kan praktiseras i din rutin liv. Detta är helt riktigt som anges i namnet "vatatapika", där "Vata" betyder luft, och "atapa" betyder värme eller sol. Så detta är ett sätt att ta rasayana, medan en person fortfarande är utsatt för luft och värme.
3.
Vatatapika metoden är bra för människor som är engagerade i det dagliga livets aktiviteter. Några speciella formler i denna kategori är Chyavanaprasha, Brahma rasayana Shilajitu rasayana, Amalaki rasayana, haritaki rasayana, pippali rasayana, Lohadi rasayana och Loha shilajitu Rasayana. Sammanlagt 63 kombinationer av olika föryngring formler beskrivs i Charaka Samhita.

Charaka Samhita beskriver ett annat intressant typ av rasayana kallas Droni praveshika Rasayana. I denna terapi, träder den person som dricker saft med speciella örter som utarbetats av läkare och därefter en speciell typ av täckt båt (droni) avsedda för detta ändamål. I slutet av denna behandling, uppnår den person en frisk kropp och själ, skarpt intellekt, extra stark känsla fakulteter, och en lång livslängd.
4.
vara en holistisk vetenskap med lika fokus på kropp, sinne och själ, beskriver Ayurveda också en typ av rasayana för psykologiska och andliga hälsa. Kallas "Achara rasayana" kräver den här typen inte interna administration föryngrande formler. "Achara" betyder bokstavligen "disciplin".

Efter regler om att äta, sova och celibat skapa föryngring i en person. Dessutom, efter en sattvik kost och livsstil, talar sanning, praktiserande icke-våld, som lever i harmoni med naturen, efter social etik och bedriver, är inkluderat i denna kategori av Rasayana. Enligt dessa principer leder till bildandet av hög kvalitet dhatus (vävnad) och ökar kvantiteten och kvaliteten av ojus, en avgörande faktor för hälsa och immunitet. Därför kan en person få samma förmåner som uppnås genom interna administration rasayana

Alla terapier i Ayurveda syftar till att ge god hälsa-fysisk, mental och andlig-så att människor kan engagera sig i att uppnå verkliga målet i livet-självförverkligande. Den Rasayana terapi gör det lätt möjligt med sin märkliga förmåner på hälsa, immunitet, och livslängd.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man vet symptomen på ama produktion

Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka inga om ands eller rumpor
 • hur de-stress innan ett bröllop
 • hur man kan minska dina bröst
 • om polycystiskt ovariesyndrom
 • hur man ska leva ett längre och friskare liv
 • hur man kan stoppa snarkning med naturmedel
 • är spermadonator far till barnet?
 • hur man åldras vackert
 • hur du tar en temperaturavläsning
 • hur man bygger upp ditt barns självkänsla
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com