ökar serotoninnivåerna

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-02-24

Du behöver:
notebook
. Anonyma Alkoholister bok.
AA sponsor.

Syfte Serotonin

Serotonin är en signalsubstans som hjälper kroppen på olika sätt. Serotonin är ansvarig för att hjälpa dig somna, stabilisering av ditt humör, reglering av kroppstemperatur, och hjälpa till med din känsla uppfattning, speciellt din känslighet för ljus och ljud. När din serotonin sjunker, kan den orsaka alla dessa viktiga kroppsfunktioner att sluta fungera.

När serotonin är för låg

De med serotonin nivåer som är för låga kan man uppleva många biverkningar. De vanligaste effekterna är depression och andra affektiva störningar. Du kan också uppleva huvudvärk, muskelsvaghet och ömhet, sömnstörningar och en total brist på energi. För att bekämpa dessa symtom måste din kropp börjar producera mer serotonin, vare sig naturligt eller genom läkemedel.

Pharmaceutical

Monoaminoxidashämmare (MAO-hämmare) är droger som föredras när det gäller att öka nivåerna av serotonin i kroppen . En MAO-hämmare verkar genom att förhindra nedbrytningen av serotonin i kroppen. Serotonin är naturligt uppdelade av monoaminoxidas. En MAO-hämmare hindrar oxidas inte bryter ner serotonin, vilket resulterar i en total ökning av serotonin i hela kroppen. Vanliga MAO-hämmare är Marplan, Prozac och Nardil.

Vitaminer

Vitaminer kan naturligtvis öka nivåerna av serotonin i kroppen. Detta gäller särskilt med vitamin B6, en viktig faktor i produktionen av serotonin. En brist på detta vitamin kan begränsa din kropps förmåga att producera serotonin, minskar dess totala närvaro i ditt system.

Fetter

Vilken typ av fett som du äter kan också påverka serotoninnivåerna. Äta regelbundna mängder av livsmedel som innehåller mycket omega-3-fettsyror kan öka din serotonin nivå. Fisk är särskilt bra källor för serotonin-ökande fettsyror. (Somer, Elizabeth, MA, RD Mat Mood. Henry Holt Company, LLC, 1999).

Kolhydrater

fullkorn kolhydrater kan vara en viktig faktor för att öka din serotonin, utan tillsatta ditt blodsocker . Skillnaden mellan bearbetade kolhydrater och fullkornsprodukter är att fullkorn version stimulerar produktionen av insulin i en mycket långsammare takt. Detta gör att insulinnivåerna att stanna konstant, hålla dina blodsockernivåer konstant, medan samtidigt öka dina serotonin nivåer.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur avsluta en graviditet

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga, undvika & behandla influensan
 • om kliande hårbotten
 • hur man kan spara ett liv
 • Hur bär ortoser hjälpa ömma fötter?
 • Hur fungerar en förångare arbete?
 • hur man vända Alzheimers sjukdom naturligt
 • gör en handikappad hiss kräver trefas el?
 • hur man gör barn sover hela natten
 • om leverans förfallodagar
 • hur man förhindrar baksmälla och fortfarande njuta av festen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com